Politica

27 decembrie, zi de cinstire a Sfântului Arhidiacon Ștefan

În fiecare an, pe data de 27 decembrie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Ștefan. Această sărbătoare este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox și are o mare însemnătate pentru români,

Sfântul Ștefan a dus mai departe învățăturile lui Hristos și încerca să îi convingă și pe ceilalți să se convertească la creștinism. Pentru că susținea învățăturile lui Iisus Hristos, Sfântul Ștefan a fost remarcat de farisei. Aceștia l-au dus în fața Sinedriului, pentru a fi acuzat de blasfemie contra lui Moise și a lui Dumnezeu.

După ce a fost judecat de Caiafa, Sfântul Ștefan a fost găsit vinovat și a fost condamnat la moarte prin lapidare. După ce a aflat sentința, Sfântul Ștefan le-a spus tuturor celor prezenți: “Iată, văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu”, potrivit calendarulortodox.ro. Imediat după ce a rostit aceste cuvinte, Sfântul Ștefan a fost scos afară și omorât, el devind primul martir care a fost ucis pentru credința sa. Lapidarea reprezintă uciderea unei persoane prin lovituri repetate cu pietre.

Numele Ştefan vine de la grecescul Stephanos care înseamnă „coroana”, „ghirlanda” sau „cununa” cu care erau încununaţi învingătorii. Numele Sfântului Arhidiacon Ştefan este purtat de peste 400.000 de români, dintre care aproximativ 300.000 sunt bărbaţi şi peste 100.000 sunt femei.

Tuturor acestora, le dorim sănătate și putere, multe bucurii și fericire alături de familie și prieteni!

La Mulți Ani!

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica