Politica

28 de elevi ai Colegiului Național ”Ion Maiorescu”, premiați de ”Cambridge European Examination Center

Astăzi, în sala de festivități a Inspectoratului Școlar Giurgiu a avut loc festivitatea de premiere de către Cambridge European Examination Center a  28 de elevi ai Colegiului Național ”Ion Maiorescu”.

La festivitate au participat profesori, directori ai instituțiilor de învățământ din Giurgiu, inspectori școlari. De asemenea, la eveniment a mai fost prezenti și directorul ”Cambridge European Examination Center”,  Catalin Bădănău, dar și prefectul Nina Carmen Crișu.

În cuvântul său, inspectorul școlar general, Mirela Delea, a ținut să menționeze că întregul proiect este unul de suflet, la care a lucrat alături de colegele de catedră: ” Îmi aduc aminte cu drag de faptul că, în urmă cu șase ani, în biroul meu au venit două colege, cu o idee minunată care, iată peste timp, ce lucruri minunate pentru copiii noștri a reușit să aducă.

Colaborarea dintre Colegiul ”Ion Maiorescu” și Centrul de Examinare ”Cambridge European Examination Center”, a început în anul școlar 2013-2014, ca urmare a interesului manifestat de elevi în obținerea unui certificat lingvistic cu recunoaștere internațională pe toate nivelurile de competență.

În cadrul Colegiului, de-a lungul celor șase ani, un număr de 140 de elevi au susținut examene Cambridge pe nivelele FCE și CAE, procentul de promovare fiind de 90%. Dintre aceștia, circa 40% au promovat cu nota 10, iar lucrul acesta ne face foarte mândri!

Sunt mândră și bucuroasă că, alături de colegele mele, Bădărău Claudia, Corina Anton, Maria Mănăilă și Adriana Coscai, am reușit acest lucru minunat pentru elevii noștri.

Îi felicit pe toți cei 28 de elevi care sunt premiați și le urez să le fie de folos în viață! ”, a spus Mirela Delea, inspector școlar general.

1d7c3f29-625c-4d00-b42a-ea6ea5389965

La rândul său, directorul ”Cambridge European Examination Center”,  Catalin Bădănău a spus: ”În primul rând vreau să vă spun că rezultatele obținute de Colegiul Național ”Ion Maiorescu” sunt cu adevărat remarcabile cu cât, la Giurgiu, rata de promovare pentru examenul, a fost de 90%, în timp ce rata de promovare la examenul C1, nivel național se situează, la nivel național, între 75 și 80%”.

bc788e7c-c30b-4319-8bc8-61c9a20816e1

Elevii premiați cu diplome, în aplauzele celor prezenți.

Examenele Cambridge English sunt acceptate de peste20.000 de universități, angajatori și instituții de stat din întreaga lume. Aceste tipuri de examene deschid drumul către studiile superioare, sporesc oportunitățile de angajare și, fiind recunoscute pe plan internațional, oferă elevilor opțiuni multiple în ceea ce privește studiile în străinătate sau progresul la locul de muncă.

Elevii premiați cu diplome, în aplauzele celor prezenți.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica