Politica

50 de tineri giurgiuveni participă la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși

50 de tineri din Episcopia Giurgiului vor participa la a IV-a ediție a evenimentului ”Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși” (ITO) de la Iasi, cu sprijinul Primariei Giurgiu, continuând tradiția începută la Baia Mare si urmată la Cluj si Bucuresti.

Acestia au fost primiti in aceasta dimineata, la Primaria Giurgiu de catre viceprimarul Ionut Cioacă și administratorul public al municipiului, Niculae Ghiță, cei care le-au urat drum bun și le-au oferit simbolul municipiului, steagul Giurgiului.
La Iași vor fi prezenți anul acesta sute de tineri care vin din toată România, si mii de tineri care provin din 32 de țări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri de pe continental African: Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi, dar și din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela.
Participanții sunt tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, cu experiență în structurile parohiale sau asociațiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR ș.a.).
Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente, între care cele mai importante vor fi:

Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas);
Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou → Catedrala Mitropolitană);
Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).
Moderatorul evenimentelor din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica