Administratie

Activitatea portuară în municipiu ar putea fi preluată de Primărie

La acest moment, municipalitatea se află în stadiu avansat al discuțiilor cu privire la preluarea activității portuare pe raza municipiului, de la Ministerul Transporturilor.

Anunțul a fost făcut, inițial, de primarul Nicolae Barbu în conferința de presă susținută miercuri, 28 septembrie, pentru ca, mai apoi, să reafirme acest lucru și în ședința ordinară a Consiliului Local.

„Nu discutăm aici despre preluarea activității de pe Dunăre, unde APDF are autoritate, ci despre Canalul Sf. Gheorghe – Plantelor și despre Portul Veriga. Malurile, în aceste zone, ne aparțin în totalitate, astfel că acum suntem în măsură să lucrăm la un material care să demonstreze, la nivel de minister, că zonele respective sunt prinse în strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului”, a precizat Nicolae Barbu.

Și, pentru că proiectul a fost în dezbatere publică timp de o lună de zile, timp în care au survenit o serie de modificări, inclusiv capitolul legat de preluarea activității portuare intravilane.

Aleșii locali au aprobat, în ședința ordinară de joi, 29 septembrie, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Giurgiu 2014 – 2020, implicit preluarea activității portuare despre care vorbea primarul Nicolae Barbu.

O.C.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.