Politica

ADEVĂRUL: „Giurgiuvenii preferă candidații de stânga!”

vot+camapanie+electorala„Locuitorii judeţului Giurgiu menţin aceeaşi direcţie de vot din 1990 încoace. Majoritatea voturilor, la fiecare tur de scrutin electoral, au fost îndreptate către stânga. Giurgiuvenii au votat masiv FSN, FDSR , PDSR sau PSD la toate alegerile prezidenţiale organizate după 1989. Peste 93% din sufragiile electoratului a obţinut Ion Iliescu, în judeţul Giurgiu, la alegerile din 1990.

Doar 4.08% a fost procentul obţinut de Radu Câmpeanu şi doar 2,65%, cel obţinut de Raţiu. La alegerile din 1992, giurgiuvenii l-au votat masiv pe Ion Iliescu. În primul tur de scrutin , candidatul Frontului Democratic al Salvării Naţionale a  obţinut 63,6%, iar în cel de-al doilea tur peste 70%. Direcţia de vot a giurgiuvenilor s-a menţinut şi la alegerile din 1996. Candidatul Ion Iliescu a obţinut în primul ur de scrutin  42,08%. În cel de-al doilea tur, Ion Iliescu s-a ales cu puţin sub 60%.

La alegerile din anul 2000 , 51,4 % dintre sufragiile electoratului s-au dus, în primul tur de scrutin, la Ion Iliescu, candidatul PDSR-ului.  Corneliu Vadim Tudor a obţinut în primul tur de scrutin 26,8% din voturile alegătorilor din Giurgiu. Doar 6,8% a fost procentul obţinut de Teodor Stolojan, candidatul PNL-ului. În turul al doilea al alegerilor din 2000, majoritatea voturilor s-au îndreptat către Ion Iliescu. Acesta a ieşit învingător la Giurgiu cu peste 60%. Intenţia de vot către stânga s-a menţinut şi la alegerile din 2004. Majoritatea voturilor giurgiuvenilor s-au îndreptat, atât în primul tur, cât şi în al doilea către Adrian Năstase (Alianţa PSD-PUR).

La alegerile din 2009, giurgiuvenii au votat pentru Mircea Geoană (PSD). 54,97% dintre voturile locuitorilor judeţului Giurgiu au mers către Mircea Geoană, iar 45,02% către Traian Băsescu.”

Articol preluat din adevarul.ro

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica