Politica

Campanie murdară a PNL pe seama creşterii alocaţiilor pentru copii: minciuni şi manipulare

 

Lipsiţi de proiecte, programe şi măsuri economice, ba chiar de  o direcţie proprie, liberalii s-au aruncat, într-o disperare, să  propună şi să propage măsuri populiste care cred ei că vor întoarce populaţia împotriva PSD şi va da buluc românu să-i voteze pe ei.

Ultima găselniţă este aceea cu propunerea de creştere (dublare, chiar) a alocaţiilor pentru copii, o lege care a fost respinsă de Senat la începutul acestui an.

Ba chiar au înfierat prin poze pe facebook (aia e realitatea lor) pe cei doi senatori social democraţi, Niculae Bădălău şi Cristian Marciu, care au votat, vezi Doamne, împotriva bieţilor copii:pnl

Culmea ironiei este că tocmai partidul care a făcut cel mai cumplit genocid social şi economic vine acum şi aduce reproşuri PSD, cel care a făcut cele mai mari creşteri salariale din ultimii ani, care a reparat nedreptăţile făcute de Boc şi toţi PDL-iştii de rit PNL-nou!

Păi, dacă ziceţi că #romaniitrebuiesastie, atunci, hai, să ştie, şi să vedem care este realitatea şi până unde merge ticăloşia unui partid mincinos!

Aşadar,  Robert Sighiartău şi Dumitru Mihăilescul, depun în septembrie 2018 la Camera Deputaţilor spre aprobare proiectul privind completarea Legii 61/1993 privind alocaţia pentru copii.

adresa lega catre camera

Atât de deştepţi sunt şi pregătiţi legislativ că, la doar o zi sunt înştiinţaţi că au greşit… andrisantul şi proiectul trebuia depus la Senat!

Pentru ei nu conta fiindcă oricum propunerea era populistă şi făcută pentru a nu trece.

Odată ajuns unde trebuie, proiectul de lege îşi urmează traiectul său legislativ pentru obţinerea avizelor necesare de la comisii şi Guvern.

Aici, ce să vezi, proiectul primeşte aviz negativ pe bandă rulantă cu excepţia Consiliului legislativ şi a Consiliului economic şi social care dau aviz pozitiv sub rezerva, de a se specifica în proiect resursele financiare din care urmează a fi suportate majorările propuse prin propunerea legislativă.

Deci, Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Şanse, Culte şi Minorităţi zice NU, adică AVIZ  NEGATIV:

comisia pt egalitate

Comisia pentru Buget Finanţe, AVIZ NEGATIV:

 

comisia buget

Comisia pentru Muncă, Familie, şi Protecţie Socială, RAPORT DE RESPINGERE:

comisia munca

Dovada că proiectul este conceput la… oha, adică la mişto electoral pe seama românilor este şi solicitarea ca alocaţia să fie indexată cu inflaţia.

La acest aspect, în raportul de respingere al Guvernului se face o specificare foarte importantă referitoare la faptul că rata medie anuală a inflaţiei poate fi şi NEGATIVĂ, nu doar pozitivă.

raspuns guvern

Dar ce ştiu ei, sau dacă ştiu, ce le pasă? Scopul lor este să-i păcălească pe români, şi gata!

Aici se poate vedea foarte limpede că acest proiect legislativ nu avea cum să treacă deoarece nu îndeplinea cerinţele legale pentru un astfel de demers, aşa cum clar spune şi Consiliul Economic şi Social:

cons. legis

Consiliu care vine şi cu explicaţii astfel încât să înţeleagă toţi sighiartăii:

cons. legislativ

În aceste condiţii, deputatul PNL vine şi minte cu neruşinare spunând că proiectul a avut făcute toate calculele pentru impactul bugetar dar pesediştii nu l-au votat:

sighiart[u

Vă mai amintiţi cine este acest liberal  Sighiartău? Este cel care se opunea cu toate puterile adoptării Ordonanţei de Guvern 13/2011, care făcea ca dobânda pentru credite ipotecare să nu  depăşească de 2,5 ori dobânda de referință a BNR. De ce?  Pentru că  deputatul bistrițean al PNL, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău are un IFN şi ordonanţa l-ar afecta personal și nu mai putea să-i jecmănească pe nefericii care ajungeau să plătească dobânzi fabuloase !

Cu un singur lucru aş putea fi de acord din tot ce spune acest ipocrit şi anume cu „repararea unei nedreptăţi”.

Păi, da, fiindcă de ani buni, PSD se luptă cu repararea multor nedreptăţi făcute de odioşii pedelisti ascunşi acum sub masca peneliştilor curaţi şi buni care se dau de ceasul morţii pentru binele românilor.

Ia, să vedem, vă mai aduceţi aminte cine tăia tot, de la pensii, alocaţii, salarii, inclusiv zilele zilele românilor?

Cam asta e realitarea, domnilor, să vă fie ruşine!

foto: neclintit.com

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica