Care va fi prețul gigacaloriei în această iarnă…

| 11 octombrie 2019

 

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului local din data de 9 octombrie, a fost și aprobarea prețului local de facturare al energiei termice livrată populațieidin municipiul Giurgiu, prin sistem centralizat, în scopul preparării apei calde pentru sezonul de încălzire 16 octombrie 2019-15 aprilie 2020.

Propunerea executivului a fost ca prețul gigacaloriei să rămâna același ca și anul trecut, adică în valoare de 208,18 lei, până va putea fi stabilit un nou preț de referință care să fie aprobat de ANRE.

Această situație a apărut ca urmare a faptului ”că GEP, operatorul economic a intrat în faliment ne-a forțat să înființăm o nouă societate. În acest moment nu se poate stabili nici un preț de referință ca să putem merge cu el la ANRE pentru că nu avem nici o factură și astfel nu putem întocmi o notă de fundamentare decât după prima lună de consum. Până la sfârșitul lunii noiembrie vom avea stabilit un preț de referință. Noi acum aprobăm un preț de principiu, iar atunci când vom avea facturi o să aprobăm și prețul final”, a explicat primarul Nicolae Barbu.

 

Categoria: Politica

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress