Politica

Cine se pune „contra” dezvoltării Zonei Libere?

Înființată în anii 90, ca un paradis economic pentru societățile comerciale, Zona Liberă Giurgiu a început, ușor-ușor, să își piardă din clienți după aderarea României la Uniunea Europeană. Cu toate acestea, de aproape doi ani, de când frâiele au fost preluate de Răzvan Cuc, se constată o revigorare a acesteia.

Nu o spunem noi, o spun cifrele de bilanț ale SC Administrația Zonei Libere SA Giurgiu, societate care a încheiat pe plus anul 2014. Mai mult, profitul acesteia a fost de 298%. Cu toate astea, în ședința de consiliu local de joi, 29 ianuarie, liberalul Gheorghe Spoială a avut ceva de comentat permanent la cele trei puncte de pe ordinea de zi care priveau, în mod direct, SC AZL SA Giurgiu, demonstrând, prin discursurile sale, că ambițiile politice sunt distrugătoare pentru Giurgiu.

„Am fost nevoit să îi dau dreptate lui Gigi Oprișan, când i-a spus lui Spoială că habar nu are ce vorbește. Constat cu stupoare că, de fapt, discutăm despre o practică a PNL-ului e a bloca orice proiect de dezvoltare, fie că e vorba de municipiu, fie că e vorba de județ. Mai mult, la Gheorghe Spoială este și un fel de răzbunare personală, pentru faptul că a fost scos din Adunarea Generală a Acționarilor. Motivul? Absențe nenumărate de la ședințele AGA”, a declarat, în conferința de presă de vineri a social-democraților, directorul AZL, Răzvan Cuc.

Unul din motivele de „supărare” ale consilierului liberal l-a constituit, în ședință, salarizarea conducerii Zonei Libere. Aspect demontat, de asemenea, de Răzvan Cuc.

„Salarizarea conducerii – și a mea, în mod special, că asta îl deranja foarte tare pe domnul Spoială, a fost aprobată prin contract de mandat, stabilit la momentul numirii mele. Și, dacă acestea ar fi motivele pentru care activitatea în Zonă merge rău – în viziunea sa – se înșeală. În 2014, profitul a fost de 298%, nu știu unde e „răul” aici”, mai spunea directorul Zonei Libere.

Cea de-a treia nemulțumire a lui Gheorghe Spoială a constituit-o valoarea cheltuielilor prognozate pentru anul 2015. De asemnea, aspect demontat de Răzvan Cuc.

„A trebuit să prind cofinanțările pentru proiectele de dezvoltare ale Zonei. Mi-am luat angajamentul ca anul acesta să aduc rețeaua de gaze în Zona Liberă, existența acestora fiind condiție esențială, de multe ori, pentru ca un investitor să fie interesat de parcele în interiorul Zonei Libere. Trebuie, de asemenea, să dezvolt infrastructura, astfel încât să putem vorbi despre o infrastructură impecabilă. De acord, noi, tinerii, trebuie să învățăm de la cei vârstnici, dar ce-aș putea învăța eu de la Spoială? Să blochez dezvoltarea, probabil…”, a mai spus directorul Zonei Libere.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica