CJ Giurgiu, investiții masive în sistemul sanitar din județ în lupta cu epidemia de coronavirus

| 20 martie 2020

Prezent în conferința de presă de astăzi, organizată la sediul Organizației Județene a PSD Giurgiu, președintele Consiliului Județean, Marian Mina, a prezentat măsurile pe care CJ le-a luat pentru sprijinirea unităților medicale în lupta cu extinderea epidemiei de coronavirus.

O parte importantă a acestor măsuri o reprezintă achiziționarea de materiale și aparatură pentru două spitale din județul Giurgiu, dar și materiale pentru protecția cadrelor medicale sau de dezinfecție.

Suma a fost aprobată astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Județean.

”Suntem extrem de preocupați  pentru ca  populația județului să fie protejată și să trecem cu cât mai puține pierderi peste această luptă cu epidemia de coronavirul. Pentru noi, la fel de importante sunt și viețile oamenilor câr și siguranța cadrelor medicale și astfel, astăzi am repartizat către Spitalul Județean de Urgență Giurgiu și către Spitalul Izvoru, sume importante de bani investite în achiziții de aparatură și materiale sanitare.  Cred că suntem primul și singurul județ din țară care facem aemenea investiții”, a spus președintele CJ, Marian Mina.

Astfel, pentru Spitalul Izvoru a fost alocată suma de 266 mii lei pentru funcționare și 158 mii lei pentru dezvoltare.

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu va beneficia de suma de 1100 mii lei, bani alocați pentru funcționare și 3656 mii lei pentru dezvoltare, echipamente medicale, aparatură de detectare a coronavirus.

Aparatura de care va beneficia spitalul Giurgiu este urmptoarea:

chituri de testare

aparate de testare coronavirus

aparate d eradiologie mobile

aparate de radiotransparență pentru terapie intensivă

instalație de sterilizare a apei

ventilatoare pacienți

aparate anestezie

materiale de dezinfecție

materilale pentru protecția cadrelor medicale: 3000 de combinezoane, 50.000 de măști, 50.000 de perechi de mănuși.

De asemenea, conducerea Consiliului Județean a mai luat măsura asigurării transportului pentru medicii navetiști și, la nevoie, se va asigura închirierea unui etaj dintr-un hotel pentru cazarea medicilor.

”Toate aceste măsuri le-am luat în colaborare cu conducerea spitalului pentru că situația la nivelul județului Giurgiu era disperată, fiindcă acest guvern iresponsabil nu a alocat nici bani nici echipamente pentru spitalele din Giurgiu. Este cel mai iresponsabil guvern pe care l-am avut”, a mai declarat Marian Mina.

M.B

 

Categoria: Politica

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress