Sanatate

Conducerea Spitalului Județean, la un an de la numire. Ce s-a realizat în acest răstimp?

Pe 14 octombrie s-a împlinit un an de la numirea, ca urmare a câștigării concursului de manager, a Elenei Dinu la conducerea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu. În tot acest răstimp, cea mai importantă realizare a noului manager este legată de acreditarea, de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, a spitalului și încadrarea lui în categoria III.

„După vizita pe care au făcut-o pentru evaluare în luna februarie membrii comisiei, pe data de 2 august am primit ordinul prin care spitalul nostru primea acreditarea pentru categoria a III-a. Tot în această perioadă, cu sprijinul Consiliului Județean, în ultima perioadă am reușit achiziționarea mobilierului pentru tot spitalul. Vorbim aici despre 294 de paturi pentru adulți, 12 pentru copii de 1 – 7 ani, 7 pentru nou-născuți”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 19 octombrie, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Pe de altă parte, o realizare importantă (consideră Elena Dinu), o constituie depunerea – și câștigarea – proiectului de creștere și înlocuire a infrastructurii informatice a Spitalului. În cadrul acestui proiect, au fost achiziționate trei servere de mare capacitate, care preiau toate informațiile din sistem, 70 de stații de lucru fixe cu monitoare (practic, s-a înnoit toată aparatura din spital) plus alte cinci stații mobile și 17 imprimante. Pe lângă acestea, s-a achiziționat și un soft special de spital, actualizat, care permite interconectarea bazelor de date.

În ceea ce privește aparatura medicală, în ultimul an s-au achiziționat două aparate de înaltă calitate pentru anestezie, un banc modern pentru analize histopatologice, un ecograf portabil, un naso-fibroscop flexibil rino-faringian, necesar pentru ORL, un autorefractometru necesar secției de oftalmologie, mai multe defibrilatoare și un artroscop pentru intervenții minim invazive.

„Proiecte europene, sprijin din partea Consiliului Județean, diverse sponsorizări, toate acestea au făcut posibilă modernizarea din ultimul an a Spitalului Județean!”, a mai precizat Elena Dinu.

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Sanatate