Politica

Construcția aeroportului anunțată de Niculae Bădălău se confirmă: s-a semnat memorandumul între Abu Dhabi Airports și South Development Group

În septembrie 2019, fostul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, aflat la Giurgiu, declara în cadrul unei conferințe de presă că în județul Giurgiu va începe construcția unui mare aeroport privat.

Deși informația a fost preluată cu rezervă, iată că zilele trecute ea a fost confirmată.

Compania Abu Dhabi Airports (ADAC), operatorul Aeroportului Internațional din capitala Emiratelor Arabe Unite, a semnat o înțelegere cu South Development Group, dezvoltatorul primului aeroport privat din România, în baza căreia vrea să asigure administrarea și dezvoltarea de aeroporturi pe piața românească, înțelegerea vizând aeroportul București și cinci aeroporturi regionale din România.

Acordul reprezintă prima incursiune a companiei din Abu Dhabi pe piețele internaționale.

”În septembrie 2019 am anunțat că Emiratele Arabe și Guvernul vor construi un aeroport privat. Compania care se va ocupa de construcția aeroportului este din Emiratele Arabe, iar la proiect va contribui și Guvernul. Iată că marti, 26 noiembrie, agentia Reuters a precizat ca operatorul aeroportuar Abu Dhabi Airports a semnat un memorandum de înţelegere cu firma românească South Development Group SA pentru a analiza oportunităţile referitoare la gestionarea şi dezvoltarea de aeroporturi în România. Este o veste care confirmă afirmațiile mele și care mă bucură, în mod evident!”, a scris fostul ministrul al Economiei, Niculae Bădălău, pe pagina sa de socializare.

South Development Group a fost înființată în august anul trecut, având sediul la Otopeni. Potrivit informațiilor de pe site-ul propriu, compania se ocupă de dezvoltarea Aeroportului București “Constantin Brâncuși”, primul aeroport privat din România. Denumit Aerotropolis, proiectul include, pe lângă aeroportul propriu-zis, un parc de birouri hi-tech, clădiri rezidențiale și hoteluri, centre de expoziții și conferințe, precum și o zonă de divertisment.

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica