Politica

Continuă redresarea industriei de armament: în prezenţa ministrului Niculae Bădălău, s-a semnat memorandumul dintre Beretta Holding și Uzina Mecanică Plopeni

 

La începutul acestui an, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, declara că industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie, în Prahova, în colaborare cu compania italiană Beretta, începerea producţiei fiind preconizată în toamnă.

Iată că, astăzi, la București, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc ceremonia de semnare a memorandumului de înțelegere între Beretta Holding și Uzina Mecanică Plopeni SA, filială a Companiei Naționale Romarm SA.

În prezența ministrului Economiei, Niculae Bădălău, și a altor oficiali guvernamentali români, memorandumul a fost semnat de președintele holdingului Beretta – Franco Gussalli Beretta, și directorul general al UM Plopeni – Tiberiu Alexandru Pîrvu.

Uzina din Prahova a fost aleasă de partenerul italian, iar pentru început unele dintre componente se vor fabrica pe plan local.

În luna martie a.c., ministrul Economiei anunța că se dorește ca statul român și compania italiană Beretta să creeze o nouă societate, în care țara noastră să dețină cel mai mare procent. Fabrica va avea sediul la UM Plopeni, aici urmând să fie realizate arme la standarde NATO, care vor fi valorificate atât pentru piaţa internă, cât şi la export.

Anunţul ministrului a venit în contextul în care, în 2019, industria de apărare beneficiază de zece ori bugetul de execuţie de anul trecut.

Astăzi, la semnarea memorandumului, ministrul Bădălău a declarat:

Sunt bucuros că astăzi se semnează certificatul de naștere al unuia dintre proiectele mele de suflet: fabricarea în România, în parteneriat cu Beretta, a unei arme de asalt ultramoderne.

Mai mult, mă bucur că am reușit să ne menținem în calendarul pe care l-am anunțat la începutul anului: ca la mijlocul lui 2019 să semnăm acest acord.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în acest demers, dar vreau să-i anunț că acesta este doar primul pas. Mai avem de muncit împreună pentru ca primul lor de arme de asalt românești să iasă pe poarta fabricii de la Plopeni.

(…)Ministerul Economiei a reușit să obțină în acest an un buget record pentru industria națională de apărare, mai mult decât au fost alocați în ultimii 10 ani la un loc – peste 172 de milioane de lei. Aceste fonduri care vor fi folosite de către companii pentru dotări, retehnologizări și investiții, ca să poată să producă mai mult, mai competitiv și la calitatea așteptată de armatele secolului XXI.

Industria națională de apărare este strategică și pentru securitatea națională, dar și pentru economia românescă. Uitați-vă în toate țările dezvoltate și veți vedea că o industria de apărare aduce venituri importante la PIB, poate cele mai importante după sectorul energetic”.

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica