Politica

Elevii şcolii din Malu Spart, în vizită la Giurgiu

Cu ceva timp în urmă scriam despre o şcoală de ţară, aşa cum sunt numite, generic şcolile din mediul rural, dar care poate fi un exemplu de iniţiativă, modernitate şi chiar stil. Este vorba despre Şcoala Gimnazială din Malu Spart, acolo unde o mână de oameni îndrăgostiţi de copii şi de meseria lor, fac o „şcoală altfel” în fiecare zi pentru elevii lor.

După ce, săptămâna trecută, au colectat fructe şi legume pentru centrele de copii şi bătrâni din judeţ, astăzi au venit la Giurgiu, într-o excursie de cunoaştere şi… documentare. Însoţiţi de cadrele didactice, prichindeii claselor primare au poposit la Muzeul Judeţean unde, sub îndrumarea muzeografilor au descoperit mărturii ale istoriei pe care ei o învaţă la şcoală. Au privit cu atenţie şi seriozitate toate explicaţiile, pentru mulţi dintre ei fiind prima oară când vizitează un muzeu. Şi, chiar de la intrare îi aştepta o surpriză: bradul împodobit, ce topeşte instantaneu orice inimă de copil. După vizita la muzeu  a urmat un spectacol de oferit de actorii Teatrului „Tudor Vianu”, o altă surpriză pe care dascălii le-au pregătit-o copiilor, astfel încât această excursie să rămână o amintire frumoasă în inima lor.

Nimic din toate aceste „poveşti” adevărate despre şcoala din Malu Spart n-ar fi posibile fără dăruirea dascălilor, coordonaţi de inimoasa doamnă Rodica Bădălău alături de directoare Raluca Geantă. Dacă nu mă credeţi, vizitaţi pagina de facebook a şcolii şi veţi vedea că e mai mult de atât.

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica