A fost înființată prima Bancă de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale din România

| 8 octombrie 2019

 

Guvernul a adoptat, luna trecută,  o hotărâre privind înființarea, organizarea și funcționarea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a reiterat importanța acestui proiect pentru România: o bancă de resurse vegetale, mai importantă decât banca de aur a țării!

Deși România este ţara cu cea mai mare varietate de plante regionale şi tradiţionale din Europa, în timp s-au pierdut aceste resurse genetice, iar România a devenit, de-a lungul vremii, importatoare de seminţe de legume, de flori, de plante medicinale şi aromatice.

La Buzău există prima staţiune de cercetare în domeniul legumiculturii, care funcționează din 1957. În această localitate, banca de Resurse Genetice Vegetale va funcţiona ca instituţie publică, unitate de cercetare de sine stătătoare, în subordinea Ministerului Agriculturii, beneficiind de bani de la bugetul statului dar şi din activităţi proprii, pentru cercetare în domeniu şi păstrarea rezultatelor de cercetare în condiţii optime pentru a nu se deprecia. În acest fel vom conserva fondul de gene din România în domeniile menționate: legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale.

Categoria: Politica

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress