Social

Început de an școlar la Colegiul Național „Ion Maiorescu”

În prezența mai mutor reprezentanți ai autorităților publice locale (prefectul județului, Nina Crișu, a subprefectului Laurențiu Țintea, a primarului Nicolae Barbu, viceprimarului Alexandru Vladu sau a deputatului Florian Nicolae), dar și a  reprezentanților Asociației Pro Maiorescu, cei aproximativ 1100 de elevi ai Colegiului Național „Ion Maiorescu” au început, astăzi, un nou an școlar.

„Pășim în noul an școlar 2015 – 2016 și ni-l dorim cu toții mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credință și speranță într-o lume mai bună. Fiecare an școlar aduce cu sine momente de neuitat și se spune, despre anii de școală, că sunt cei de care ne aducem aminte cu cel mai mare drag. Ne dorim să tratați școala ca pe un drept, și nu ca o obligație. Prin urmare, așa cum ați făcut și în anul precedent, implicați-vă în problemele școlii, căutați să fiți utili celor din jur și responsabili în tot ceea ce faceți. Nu uitați că educația autentică se bazează pe toleranță, respect, responsabilitate și bun simț, ca valori fundamentale”, a precizat, în cuvântul de deschidere, directorul Colegiului Național „Ion Maiorescu”, Mirela Delea.

„Sunteți la începutul unui nou drum; vă obligă faptul că sunteți elevii celui mai bun liceu din oraș. Dacă vă veți asculta profesorii, și veți urma indicațiile dumnealor, veți deveni adevărați profesioniști, pentru că aveți parte de cei mai buni profesori din oraș, mare parte dintre dumnealor mi-au fost și mie profesori. Veți deveni oameni adevărați, cu o adevărată școală a vieții. Un an plin de succes!” – Nina Crișu, Prefectul Județului Giurgiu.

„Începutul de an școlar creează emoții în sufletele tuturor, pentru că în fiecare zace o mică părticică din anii tinereții sau ai copilăriei. Noi, ca municipalitate, ne-am preocupat în permanență pentru a vă asigura condiții materiale propice desfășurării activităților dumneavoastră. Anul trecut am inaugurat clădirea reabilitată, pentru a vă recompensa pentru rezultatele obținute, rezultate care reprezintă o „pagină de catalog” pe care o prezentăm cu mândrie de câte ori avem ocazia!” – Nicolae Barbu, primarul municipiului Giurgiu.

„Am numai câteva sfaturi să vă transmit: părinți, încercați să aveți grijă de copii; elevi, aveți grijă de părinții și de dascălii voștri; profesori, faceți tot ceea ce este bine pentru elevi” – Gigi Oprișan, inspector general al Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu.

„Este o zi importantă pentru toți, și un moment de referință pentru copii. Prima educație se primește în familie, dar se definitivează în școală. De aceea, cu toții trebuie să punem cărămidă peste cărămidă, pentru a ne pregăti copiii pentru viitor!” – Alexandru Vladu, viceprimar al municipiului Giurgiu.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Social