Politica

Incredibil! Mașinile Poliției Locale puse sub sechestru!

 

În această dimineață, executorii judecătorești au pus sechestru pe mașinile Poliției Locale Giurgiu.

Conflictul polițiștilor locali cu Primăria Giurgiu datează din martie  2017 când, printr-o hotărâre a Consiliului Local Giurgiu, 21 de poliţişti locali au fost disponibilizaţi.

15 dintre aceştia au acţionat în instanţă hotărârea Consiliului local, iar în data de 21 august 2017, judecătorii de la Tribunalul Giurgiu au dat câştig de cauză acestora.

În hotărârea judecătorească se spune:

” Anulează în totalitate Hotărârea nr.34/03.03.2017 emisă de Consiliul Local al Municipiului Giurgiu precum şi efectele pe care aceasta le-a produs. Obligă pâraţii la plata sumei de 600 lei către reclamanţi şi la plata sumei de 50 lei către intervenienţii principali cu titlu de cheltuieli de judecată.”

Pârâţii, Primăria Giurgiu, Consiliul Local şi Poliţia Locală, au făcut recurs, dar au pierdut din nou.

În data de 8 iunie 2018, Curtea de Apel a anulat hotărârea consiliului local şi a dispus repunerea pe posturi a celor 15 poliţişti locali.

În plus, aceştia trebuie să-şi primească toate salariile şi majorările de la data restructurării şi până în prezent.

Numai că, primarul Nicolae Barbu a refuzat să plătească banii, propunând o eșalonare a sumelor care să se întindă pe cinci ani.

Problema celor care au fost disponibilizați este că, obligați de legislație, s-au înscris la AJOFM de unde au primit ajutor de șomaj în toată această perioadă.

Numai că, după câștigarea procesului cu Primăria, AJOFM s-a îndreptat împotriva poițiștilor locali pentru recuperarea sumelor primite ca ajutor de șomaj, considerând că, din moment ce urmează să primească salariile şi majorările de la data restructurării şi până în present, banii primiți ca ajutor de șomaj au fost încasați ilegal, iar sumele cresc de la lună la lună ca urmare a penalizărilor.

Pentru că Primăria refuză să achite integral sumele datorate, câstigate în instanță, angajații Poliției Locale ar putea să se trezească că sumele datorate AJOFM sunt mai mari decât cele pe care trebuie să le primească de la Primărie.

Motiv pentru care, au cerut sechestru pe bunurile Poliției Locale, lucru care astăzi s-a și întâmplat!

Așa se face că, de astăzi, polișiștii locali au plecat în misiune… per pedes!

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica