Politica

Ipocrizia PNL: Creșterea burselor pentru elevi, propusă de liberali când erau în opoziție, respinsă de ei acum, când sunt la putere!

 

Manevrele populiste ale libaralilor de a forța mana guvernului PSD la majorări de alocații sau alte plăți este binecunoscută și ele au fost prezente pe tot timpul guvernării social democrate. Intenția liberalilor era de a arăta că sunt preocupați de binele oamenilor și că se gândesc la binele lor, la veniturile lor. Așa s-a întâmplat cu creșterea alocațiilor pe care au cerut-o guvernului la începutul acestui an fără a respecta legislația care cere ca atunci când vii cu o astfel de propunere, trebuie să menționezi și resursa bugetară de unde vei lua banii, mai ales că nu a fost precizată anterior prin buget.

Numai că atunci manevra penelistă a fost dejucată de guvern care a găsit resurse și astfel, alocațiile copiilor au fost majorate.

Tot atunci s-a mai promovat o altă propunere legislativă din partea liberalilor, și anume, majorarea cuantumului burselor profesionale acordate în învățământul profesional și era propusă de membrii PNL.

lege1

lege2

Iată cum suna proiectul de lege în prezentarea inițiatorilor:

78418163_2624668897599435_2116872303684878336_o

 

După ce legea a trecut de Camera Deputaților prin aprobare tacită, ea a ajuns la Senat unde după mai multe înscrieri pe ordinea de zi, astăzi i-a venit rândul la vot.

Numai că, ce să vezi, tocmai inițiatorii s-au abținut astăzi de la vot în plenul Senatului.

“Deși este propunerea PNL, astăzi în ședința de Plen a Senatului, senatorii lor s-au abținut la această inițiativă, astfel că propunerea a fost respinsă. Doar 62 de senatori PSD au susținut această propunere, fiind insuficient numărul de voturi pentru a fi adoptată.

Dubla măsură cu care acționează PNL-ul nu este deloc demnă, cu atât mai mult cu cât printre inițiatorii acestei propuneri legislative se află chiar doamna Turcan, vicepremierul Guvernului Orban!
Guvernul nu a trimis nici măcar un secretar de stat la dezbaterile din plenul Senatului, darămite un ministru, asta în condițiile în care, repet, chiar doamna vicepremier este cea care a inițiat această propunere”, a scris, pe pagina sa de socializare, senatorul Liviu POP.

Ăsta este populismul deșănțat al PNL care propune legi pe care mai apoi, când trebuie să plătească ei, le resping.

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica