Politica

Jenant: Cu capetele plecate și-ntr-o tăcere absolută, consilierii județeni ai PNL au respins aproape toate proiectele de hotărâri din ședința de astăzi a CJ

Supărați probabil că le-au crescut indemnizațiile, Consilierii județeni ai PNL au crezut că se pot răzbuna pe conducerea Consiliului Județean respingând aproape toate proiectele supuse votului lor.

Doar șase proiecte de hotărâri din cele 24 aflate astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Județean au fost votate de consilierii PNL, pentru restul abținându-se sau votând împotrivă. E adevărat, cu două mai multe decât anunțase președintele CJ, Marian Mina, chiar în deschiderea ședinței, că au voie liberalii.

Voie de la cine? De la partid? De la Marin Anton? De la propria lor conștiință?

Este o situație revoltătoare nu pentru decizia de a vota împotrivă ci pentru faptul că majoritatea proiectelor reprezentau investiții, pe care ei le-au respins.

Practic, ce nu vor consilierii județeni ai PNL, după ce au fost aleși de cetățeni să le reprezinte interesele, să se întâmple în Giurgiu?

Păi nu vor nimic!

Nici să construim centre de zi pentru bătrânii care nu trebuie să devină o povară pentru familiile lor, nu vor să permită eliberarea unor licențe de transport special care să ducă elevii din nordul județului la liceul din Bolintin Vale, deși contractele privesc strict primăriile respective, nu vor să se atribuie Serviciului de Ambulanță un spațiu într-un imobil al Consiliului Județean, și nici măcar nu vor trecerea unor imobile din proprietatea statului în domeniul public al județului.

Și, culmea absurdului, nu vor nici măcar continuarea unei asocieri între CJ și comuna Slobozia pentru lucrări de modernizare a DC 121, drumul parcurs de sute de credincioși care merg la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul.

De ce e absurd? Pentru că hotărîrea inițială de asociere dintre CJ și comuna Slobozia datează din 2011 când liberalii conduceau Consiliul Județean și pe care acum n-o mai vor.

Într-o muțenie absolută, cu capetele plecate, consilierii liberali au respins astăzi la vot toate aceste proiecte de hotărâre.

Revoltător este faptul că n-au avut niciun comentariu, n-au cerut nicio lămurire cu privire la proiectele respective ci doar au votat împotrivă.

E dreptul lor să facă asta, dar am și eu dreptul să știu de ce nu e bine să avem centre de zi pentru bătrâni? De ce nu e bine ca Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului să primească un spațiu într-un imobil al județului?

Poate că, într-adevăr nu e bine și tu, consilier județean PNL m-ai salvat de la o mare nenorocire votând împotrivă dar am și eu, cel care te-am ales acolo, dreptul să știu ce motiv ai avut? Dacă ai avut într-adevăr un motiv și nu un ordin de la șeful de partid.

Un minim respect pentru cetățenii acestui județ îi obliga la niște explicații, trebuia motivat votul ”împotrivă”.

Nu le-au avut, nici respectul nici motivațiile.

Păcat, pentru că unii sunt chiar oameni cu o carieră în spate, oameni care și-au construit afaceri, unii chiar un exemplu pentru comunitate. A fost jenat să-i văd astăzi ca simplii executanți ai unor ordine absurde date dintr-un sediu de partid, tremurând de frică să nu le zboare de sub fund efemerul scaun de consilier județean.

Au arătat că nu sunt decât niște păpuși ”Gică Contra”, fără personalitate, la cheremul unui păpușar măcinat, la rândul lui, de frustrări greu de stăpânit. Jenant!

P.S Trebuie specificat faptul că, în ciuda opoziției liberale ca aceste proiecte să prindă viață, ele au trecut la vot, datorită înțelepciunii alegătorului giurgiuvean.

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica