L-a numit director, iar acum Buduru vrea sigiliarea Muzeului!

| 24 martie 2015

L-a numit director interimar la Muzeul Județean „Teohari Antonescu”, în speranța că-l va putea juca pe degete pe Constantin Buduru. Și că-i va închide, cumva, gura, la ședințele de Consiliu Județean. Numai că, așa cum se întâmplă de obicei, socoteala de acasă nu se potrivește, întotdeauna, cu cea din târg. Nici calculele lui Mustățea cu dorințele lui Buduru. 

În ultima ședință extraordinară de Consiliu Județean de marți, 24 martie, Buduru s-a ridicat și a început să se plângă de situația în care se află instituția la care a fost numit de numai o lună și jumătate…Supărat nevoie mare, probabil așteptându-se ca acolo să fie doar un fel de „dolce far’ niente”, s-a ridicat în fața consilierilor și le-a cerut, nici mai mult, nici mai puțin, decât…o comisie care să facă ordine în „ograda” lui, la Muzeu!

Mai mult, același Buduru susține că a purtat, în tot acest timp, o corespondență cu Vasile Mustățea, care i-ar fi promis tot sprijinul în activitate, dar care acum se spală pe mâini. Ba, a adus în fața – și pe masa – consilierilor chiar și o copie a adresei pe care i-a trimis-o lui Vasile Mustățea și în care susține că la Muzeu lucrurile nu stau chiar pe roze.

„Lipsa unui Registru informatizat pentru evidența analitică a bunurilor culturale, document permanent cu caracter obligatoriu, lipsa Registrului de evidență analitică a bunurilor culturale, lipsa inventarelor pe colecții depuse în contabilitate, lipsa valorii bunurilor culturale în listele de inventar, muzeografi fără gestiune (cei tineri) și lipsa unei strategii de predare-primire a gestiunilor științifice în cazul pensionării muzeografilor, acestea sunt motivele pentru care vă solicit înființarea unei comisii care să intre în forță, să sigileze acolo și să facă ordine”, a mai încercat să își convingă colegii Buduru.

Numai că nici ceilalți consilieri și, culmea, nici Vasile Mustățea, nu prea i-au cântat în strună, așa cum se aștepta. Din contră, toți i-au spus că, de acum, Muzeul Județean este treaba lui, este „bucătăria” lui, iar comisia de care tot pomenește este, de fapt, treaba lui. El trebuie să o numească, el trebuie să o plătească. Și, desigur, tot el este cel care trebuie să îndrepte neregulile constatate la Muzeu!

Nedumerit, după aproape jumătate de oră în care a încercat să paseze „pisica” în „ograda” Consiliului Județean, Buduru a concluzionat, scurt: „Și cu lichidarea, cum rămâne?” Întrebare rămasă fără răspuns din partea celui care l-a „uns” director al Muzeului, Vasile Mustățea.

Categoria: Administratie, Politica

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress