Legea-i lege pentru toți!

| 30 martie 2015

Ecourile ședinței în care senatorii au decis dacă Dan Șova urmează să fie cercetat în libertate sau nu încă nu s-au stins. Scandalul iscat de sfidarea legii de către membrii „noului” PNL (de fapt, după apucături, un PDL cosmetizat) referitor la modalitatea de vot „cu bilele la vedere” demonstrează, de fapt, că pentru unii legea este inexistentă.

Conform definiției, secretul votului nu este numai un drept dar şi o obligaţie, a cărei nerespectare trebuie să fie sancţionată prin anularea oricărui buletin de vot al cărui conţinut a fost divulgat. Mai mult, legislația în vigoare pedepsește orice cetățean care își fotografiază sau arată votul (buletinul de vot) care ar fi trebuit să fie secret.

Despre cele întâmplate în plenul Senatului a vorbit, la cea mai recentă conferință de presă, liderul social-democraților din județul Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău:

„Miercuri, în plen, am asistat la o chestie interesantă. Eu, personal, cred că toți trebuie să răspundă în fața justiției. Când există o suspiciune asupra unei persoane, trebuie ca acea persoană să dea explicații, indiferent că se numesc Dan Șova sau Darius Vâlcov. Dar, să abuzezi de ipocrizie și să spui cum ai votat într-un caz sau altul, nu cred că are vreun rost. Și, sincer, cred că nici majoritatea liberalilor nu știu cum au votat colegii lor. Din punctul meu de vedere, gestul celor care au votat cu bilele „la vedere” a fost un gest penibil, înjositor, în condițiile în care a fost vorba despre un vot secret. Și ne mai mirăm că aici, la nivel local, unii colegi ai domnilor care și-au desecretizat votul fac același lucru, când mai-marii lor procedează la fel în Parlament? Legea ar trebui să fie una, egală, pentru toți”, a încheiat senatorul Niculae Bădălău.

Categoria: Politica

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress