Social

Maiorescienii au încheiat anul școlar

Cei 1100 de elevi ai Colegiului Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu au spus, astăzi, „la revedere” încă unui an școlar în care, așa cum fac de câțiva ani încoace, s-au făcut remarcați prin rezultatele obținute la fazele naționale ale olimpiadelor și altor concursuri școlare.

DSCF2100„Se încheie o nouă etapă din viața școlarilor, respectiv a liceenilor maiorescieni. Pentru noi, profesorii lor, această etapă a însemnat o acumulare de noi experiențe, de emoții și împliniri trăite alături de ei, în timp ce le-am condus o vreme pașii de-a lungul drumului pe care, cu înțelepciune, îl numim educație. Împreună cu colegii mei, cadre didactice sau personal auxiliar, ne străduim să ducem mai departe renumele acestei școli de performanță, o pepinieră de calitate pentru treapta următoare de învățământ. Rezultatele acestei instituții de învățământ dovedesc că, într-o foarte mare măsură, am reușit, fapt pentru care țin astăzi, în mod expres, să aduc felicitări și mulțumiri tuturor colegilor mei. Sperăm ca tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă deschidă căi și uși în viață, dar cel mai important să prețuiți timpul. Și, dacă pentru alții timpul înseamnă bani, pentru voi, acum, el are un preț incalculabil”, a spus, în cuvântul său, directorul Colegiului Național „Ion Maiorescu”, Mirela Delea.

Prezent la festivitatea de închidere a anului școlar, în curtea proaspăt reamenajată, primarul municipiului, Nicolae Barbu, a urat, la rândul său, vacanță frumoasă celor care au încheiat anul cu rezultate, unele mai bune, altele mai slabe.

DSCF2101„Astăzi vin în fața dumneavoastră pentru prima dată cu inima deschisă și, totodată, ușurată. Nu mai sunt nevoit să vă spun că mai avem una sau alta de făcut, sau să ne cerem scuze pentru că nu vă putem oferi toate condițiile de care aveți nevoie. Vă felicit pentru rezultatele din acești ani, și vă doresc succes la examenele care vă așteaptă. Și sper că veți fi, în continuare, mesagerii învățământului giurgiuvean, așa cum a fost mereu Colegiul Național „Ion Maiorescu”, a spus și primarul municipiului.

Cei mai merituoși elevi au primit premii speciale din partea Asociației de Părinți (mici atenții, atât elevii premianți la olimpiade și concursuri, cât și profesorii care i-au pregătit), precum și premii în bani (cinci premii a câte cinci sute de lei pentru cinci elevi premianți la olimpiadele naționale  din partea Asociației „Pro Maiorescu”, o bursă de 2500 de lei – Ruxandra Staicu, clasa a XI-a, din partea Rotary Club Danubius Giurgiu, și un premiu special de o mie de dolari, din partea unui fost șef de promoție al Colegiului, Horia Manda, pentru Cosmin Bărăscu).

Printre invitații la evenimentul găzduit de Colegiul Național „Ion Maiorescu” s-au numărat, alături de reprezentanții municipalității, inspectorul școlar general Gigi Oprișan, comisar-șef Cristian Șuță, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Codruț Câinaru – președinte Rotary Club Danubius Giurgiu, comisar-șef Marian Gogoneață – Agenția Națională Antidrog, Sorin Ruse – președintele Asociației de Părinți a Colegiului, Mugur Burcescu – președinte al Asociației „Pro Maiorescu”, precum și doi foști profesori de seamă ai Colegiului, Ion Dincă și Dumitru Manda, și ei, la rândul lor, membri ai Asociației „Pro Maiorescu”.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Social