Miercuri, 25 martie, vor sosi la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu primele echipamente de protecție cumpărate cu bani alocați de Consiliul Județean

| 23 martie 2020

Consiliul Județean a alocat, săptămâna trecută, suma de 45 de miliarde de lei vechi Spitalului Județean de Urgență Giurgiu pentru achiziția de aparatură și echipamente de protecție atât de necesare cadrelor medicale, mai ales că se așteaptă ca situația să se agraveze în condițiile creșterii numărului de îmbolnăviri.

Președintele CJ, Marian Mina, a fost astăzi șa Spitalul Județean Giurgiu pentru a discuta cu managerul spitalului, Mihaela Rață, da și medicii și asistentele, cei aflați în linia întâi în lupta cu boala.

”Sunt alături de #eroii noştri, medici şi asistenţi medicali ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, cei din linia întâi în lupta cu pandemia de coronavirus!

Am mers, astăzi, la unitatea medicală giurgiuveană pentru a mă asigura că întregul personal are echipamente de protecţie. Este prioritară protejarea cadrelor medicale, întrucât, dacă se îmbolnăvesc cei care trebuie să ne salveze, va fi condamnată întreaga populaţie!

Tot astăzi, am discutat şi cu doamna manager a SJU Giurgiu, Mihaela Raţă, despre achiziţiile ce vor fi făcute, în următoarea perioadă, cu fondurile pe care le-am alocat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, respectiv 45 de miliarde de lei vechi.
Miercuri, 25 martie, va sosi prima tranşă din echipamentele de protecţie şi am demarat deja procedura pentru cumpărarea aparaturii medicale necesare în această perioadă: kituri şi aparate de testare pentru coronavirus, paturi cu ventilaţie pentru terapie intensivă, instalaţii de sterilizare a apei şi ventilatoare.

Le mulţumesc, încă o dată, tuturor cadrelor medicale ale Spitalului Judeţean Giurgiu şi o felicit pe doamna manager Mihaela Raţă pentru eforturile depuse, pentru implicare şi profesionalism!

De asemenea, le mulţumesc giurgiuvenilor care au răspuns apelului SJU Giurgiu şi au făcut donaţii către spital. Dacă, nici până în acest moment, Guvernul Orban nu ne-a ajutat cu vreun leu, comunitatea giurgiuveană a luat atitudine şi a demonstrat că este unită! Tocmai de aceea, sunt convins că #împreună vom depăşi această perioadă grea!”, a scris, pe pagina sa de socializare, președintele CJ, Marian Mina.

M.B

 

Categoria: Politica

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress