Politica

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău: „Ludovic Orban vorbește mult, dar înțelege puțin”

Declaraţiile liderului PNL, Ludovic Orban cu privire la legea privind dublul standard a generat o reacţie ironică a ministrului Economiei, Niculae Bădălău, care i-a dat o replică pe pagina sa de facebook:

„Ludovic Orban vorbește mult, dar înțelege puțin și se face și de râs, pe deasupra.

Înțeleg că este campanie electorală și că Ludovic Orban este stresat de faptul că nu mai este vedeta PNL, dar asta nu înseamnă că poate să spună orice.

Iată cum stau lucrurile, cu adevărat, în ceea ce privește dublul standard:
– România a deblocat acest dosar, care a fost ținut în sertar de către Președinția precedentă. Deci, dacă nu era PSD, dosarul nu ajungea să fie discutat.
– Este pentru prima oară în istorie când, la nivel european, sunt prevăzute reglementări exprese referitoare la dublul standard, ceea ce reprezintă recunoașterea existenței acestei probleme și asigurarea mijloacelor pentru a o combate.
– Directiva Omnibus nu menține dublul standard, ci conține elemente de limbaj juridic care instituie sancțiuni împotriva dublului standard, inclusiv amenzi de până la 4% din cifra de afaceri pentru comercianții care înșală consumatorii. Deci, cum poate să zică Ludovic Orban că se menține o practică, atunci când se instituie sancțiuni grave pentru abateri?
– Dl. Orban face o confuzie fie din neștiință, fie din rea-voință: Textul Directivei nu permite diferențe între ce conține produsul și ce scrie pe etichetă. Adică, în anumite țări anumite substanțe pot să fie interzise, și ele nu pot fi folosite în produsele vândute. Asta înseamnă că vor fi folosite alte substanțe, care trebuie să se regăsească întocmai pe etichetă. Dacă scrie lapte, să fie lapte, nu produs chimic tip lapte.
– Membrii PNL au votat împotriva Directivei în Parlamentul European nu pentru că îi preocupă consumatorii români, ci pentru că așa le-a indicat grupul lor politic. Este simplu și limpede.

Legea pe care PSD a inițiat-o în procedură de urgență transpune în legislația românească directiva europeană adoptată în urma eforturilor Președinției României a Consiliului UE”.

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica