Mirela Delea, purtător de cuvânt PSD Giurgiu: ”Agricultorii așteaptă măsuri urgente de sprijin din partea Guvernului”

| 19 martie 2020

Într-o postare pe pagina sa de facebook, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Mirela Delea, a prezentat câteva măsuri pe care Partidul Social Democrat le solicită Guvernului pentru ca agricultura românească să poată asigura necesrul de hrană pentru populație în condițiile crizei economice care deja de întrezărește:

”Guvernul trebuie să ia urgent măsuri pentru sprijinirea agricultorilor!
Medicamentele și hrana sunt esențiale în depășirea unei situații de criză ca cea prin care trece omenirea acum

Într-o situație de criză, așa cum este cea prin care trece România la această oră, asigurarea hranei pentru populație trebuie să fie una dintre preocupările principale ale unui guvern.
Din fericire, România are capacitatea să depășească această criză, potențialul său agricol uriaș fiind șansa ei, pământul românesc având capacitatea de a fi sursă de hrană pentru populație.
Dar, acest lucru este posibil dacă vom conștientiza că este nevoie urgentă de măsuri imediate, pentru că, în agricultură, timpul nu așteaptă și nici nu îl putem recupera dacă l-am pierdut.
Din păcate, nici până la această oră, Guvernul nu a prezentat măsuri pentru susținerea agricultorilor, măsuri concrete și cu termene clare de aplicare.
PSD, în timpul căruia agricultura a ajuns la performanțe neatinse de zeci de ani, are și acum, prin specialiștii săi, soluții pentru ca această problemă a asigurării hranei pentru populație să fie rezolvată cu success în aceste condiții speciale.
Tocmai de aceea, este important să se inceapă fără întârziere:
– Însămânțarea la timp a întregii suprafețe a țării.
– Pornirea urgentă a sistemelor de irigații și continuarea investițiilor
– Punerea în stare operațională a sistemului de combatere a grindinei si de creștere a precipitațiilor, precum și continuarea investițiilor
– Preluarea produselor proaspete de la fermieri și asigurarea consumului populației
– Continuarea înregistrării cererilor online pentru subvenții pe anul 2020 la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură
. În zootehnie personalul de deservire, de preferat, să rămână în fermă, asigurându-se condiții de cazare și masă
-Securizarea industriei alimentare
– Dezinfectarea piețelor si asigurarea de echipamente de protecție pentru vânzătorii de produse agroalimentare din piețe
-Continuarea și operaționalizarea tuturor programelor de susținere existente în cadrul MADR ( tomate, usturoi, lână, motorină, etc.)
Acestea sunt măsuri care, dacă vor fi puse urgent în practică, România va fi scutită de un dintre cele mai serioase probleme care vor apărea ulterior acestei pandemii, lipsa hranei”.

Categoria: Politica

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress