Politica

Interpelarea senatorului Bădălău a dat roade: Mustățea trebuie să organizeze concursul pentru postul de manager al Spitalului

De un an și jumătate, sfidând orice lege, Vasile Mustățea s-a încăpățânat în a-l menține în funcția de manager pe Mihai Petre. A interpretat, în favoarea lui, prevederile articolului 178 alineat 3 din Legea 95/2006, prin care se spunea că este necesară contractarea unui grup de experți auditori externi pentru organizarea unui asemenea concurs.

Senatorul social-democrat, Niculae Bădălău, a făcut, pe data de 16 martie, o interpelare prin care solicita modificarea sau chiar excluderea acestui articol de lege care blochează organizarea concursului de management la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Contrar celor întâmplate în cazul altor parlamentari, interpelarea senatorului Niculae Bădălău nu a rămas fără răspuns, astfel că, la data de 22 aprilie 2014, prin decretul numărul 418, președintele Iohannis a promulgat Legea modificată, în sensul că articolul „buclucaș” a fost abrogat.

„Așa înțelegem noi că trebuie ca un parlamentar să își îndeplinească atribuțiile, să transmită interpelări care să aibă ca finalitate lucruri benefice pentru comunitatea care l-a mandatat să o reprezinte în Parlament”, a afirmat, în conferința de presă de joi, 30 aprilie, purtătorul de cuvânt al organizației județene a PSD, Răzvan Cuc.

Legea a intrat în vigoare pe 30 aprilie, odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial, partea I, numărul 283.

„Dacă, să zicem, Mustățea nu  mai are acum niciun motiv de a organiza concursul, nu trebuie să uităm faptul că urmează, la sfârșitul acestui an, procedura de acreditare a spitalului. Nu vreau să ajungem într-o situație neplăcută, și de aceea îi atrag din nou atenția lui Vasile Mustățea, să nu mai tergiverseze organizarea concursului! O asemenea atitudine din partea sa ar duce la declasarea categoriei spitalului, un lucru pe care nimeni, nici politicienii, nici oamenii de rând, nu cred că și-l doresc!”, a mai precizat Răzvan Cuc.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica