Politica

Niculae Bădălău:” Deficit de 4,6% anul viitor înseamnă, obligatoriu monitorizare din partea Comisiei Europene și impunerea măsurilor de austeritate”

 

Președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, câteva aspecte legate de noua guvernare  și de modul cum înțeleg liberalii să-și respecte promisiunile din campanie.

O primă referire a vizat recursul  compensatoriu, cel de care liberalii au uzat atât de mult în a transmite știri false legate de efectele sale.

”Necesitatea acestei măsuri a venit în urma multor condamnări la CEDO din cauză că penitenciarele noastre nu corespund normelor europene.  Și atunci, ca să nu plătim daune imense s-a luat decizia de a reduce din zilele de pedeapsă. Este o lege inițiată de guvernul tehnocrat și pe care au votat-o toate partidele, inclusiv liberalii. Este o lege promulgată de domnul Iohannis .

A urmat apoi demagogia cu hoții pe stradă…criminalii eliberați…etc. Ce fac acum liberalii după ce au ajuns la putere? Ne spune domnul ministru  că rămâne în vigoare pentru că nu se poate abroga. dar, nu ne spune nimic despre modernizarea penitenciarelor pentru a nu mai primi condamnări la CEDO. asta a fost una din minciunile din campanie”, a spus Niculae Bădălău.

Problema cea mai gravă pe care această guvernare a creat-o României, este în economia și finanțele, prin declarațiile iresponsabile pe care ministrul de finanțe le-a făcut, este de părere Niculae Bădălău:

”Noi am avertizat nu numai că nu vor respecta legea și vor îngheța salariile și pensiile de anul viitor, dar le vor și tăia. De ce spun asta? Pentru că noi am plecat cu 2,6 deficit bugetar, Uniunea Europeană permițând un deficit de până în 3%.  Ei vin și anunță acum, 4,6%, asta însemnând că am avut mai multe cheltuieli decât venituri. 

Acest deficit de 4,6% anul viitor, înseamnă, obligatoriu monitorizare din partea Comisiei Europene. Asta înseamnă și măsuri ferme din partea UE în ceea ce privește finanțele. Primele măsuri pe care guvernul va fi obligat să le ia, sub presiunea UE sunt cele legate de tăierea cheltuielilor. care sunt primele tăieri de cheltuieli? salariile și pensiile. Eu cred că actualul guvern a încărcat intenționat cheltuielile fiindcă altfel nu înțeleg cum au reușit să ajungă aici”.

În ceea ce privește bugetul Niculae Bădălău a afirmat că vor avea negocieri cu guvernul în privința garantării veniturilor cetățenilor prin respectarea legislației actuale, altfel nu vor vota bugetul.

M.B

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica