Politica

Niculae Bădălău: ”În doar două luni, PNL a reușit să ”îmbolnăvească” grav Sănătatea!

Într-o postare pe pagina sa de socializare, senatorul Niculae Bădălău critică atitudinea Guvernului PNL de reduce cheltuielile alocate Sănătății, situație care afectează și unitățile sanitare din județul Giurgiu:

”Aşa cum le-am promis giurgiuvenilor, echipa PSD Giurgiu a pus pe primul loc Sănătatea!

Astfel, în toţi aceşti ani, au beneficiat poate chiar de cele mai mari fonduri din istoria lor: Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale şi Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru. De altfel, în 2019, în guvernarea PSD, cele trei unităţi sanitare au primit aproape 16 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii doar pentru acoperirea integrală a listei de investiţii.

Apoi, Consiliul Judeţean Giurgiu, cu fonduri proprii sau cu sprijin de la Ministerul Sănătăţii, a reuşit să facă în 3 ani şi jumătate ceea ce PNL-iştii nu au făcut în câteva mandate. Vorbim despre reabilitarea secţiilor, modernizarea acestora, dotarea cu echipamente medicale. Să nu uităm că medicii care fac naveta la Giurgiu primesc locuinţe de serviciu şi le este decontat transportul, tot cu fonduri de la judeţ. Spitalul Judeţean Giurgiu era pe drumul cel bun, însă, din păcate, aşa cum au declarat chiar liberalii, pentru Guvernul PNL Sănătatea NU este o prioritate!

Ca atare, tăierea cu 22% a bugetului pentru acest domeniu, la nivel naţional, afectează toate spitalele, inclusiv pe cele din judeţul nostru! Investiţiile şi achiziţiile se vor opri şi, din nefericire, sub semnul întrebării stă inclusiv cel mai amplu proiect de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a SJU Giurgiu, derulat prin Compania Naţională de Investiţii.

Alături de toţi colegii mei, le cer şi eu PNL-iştilor din Giurgiu să nu lase orgoliile să afecteze implementarea acestui proiect! Le cer să nu politizeze acest subiect şi să facă demersuri pentru ca proiectul să nu fie oprit! Au ocazia, iată, dacă tot sunt la Putere, să treacă de la vorbe la fapte şi să facă şi ei ceva pentru Giurgiu. Din nefericire, însă, premisele nu sunt încurajatoare. Au început dezastruos, în toate domeniile.

Iar Sănătatea- prioritate pentru PSD- s-a „îmbolnăvit” grav, în doar 2 luni de Guvernare PNL!

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica