Politica

„Oaia” lui Daea aduce României 1 miliard de euro pe an, în timp ce „miştocarii” de la TV nu-şi plătesc nici impozitele la stat

Sunt la ordine zilei miştourile făcute de băieţaşii bucureşteni, spilcuiţi şi preţioşi sau de fătucele siliconate deveniţi cu toţii„vedete” pe la televiziuni obscure sau insolvente…for ever, la adresa ministrului Agriculturii, Petre Daea, şi a zicerilor sale despre banala oaie.

Cu aspectul lui de ţăran şcolit, mucalit şi sincer, ministrul  Daea iese din tiparele unui ministru sadea, aşa cum au fost ele croite de-a lungul timpului, şi în care unii au intrat de la natură, alţii s-au chinuit să intre, mai ceva ca surorile Cenusăresei să-şi vâre picioarele grăsuţe în condurii de cleştar. Tocmai de aceea vorbeşte altfel decât miniştrii de „cabinet”, cu cămăşi scrobite şi pantofi de lac. Despre ce face minstru Agriculturii poate vorbim altădată, acum să revenim la…oaie.

Chestia este că Daea chiar ştie ce vorbeşte de oaie, despre tradiţia creşterii, despre potenţialul pe care oieritul îl are într-o ţară cu păşuni bune şi munţi curaţi.

N-aveţi de unde şti ( pentru că spilcuiţilor cu batiste în buzunarul de la costum le pute rău mirosul de oaie ca să ajungă până acolo)  dar week-end-ul trecut, la Costeşti, în Munţii Orăştiei, s-a desfăşurat „Ziua Țurcanei”, eveniment ajuns la a XIII-a ediție.

Evenimentul este excepţional relatat de revista „Agrointeligenţa.ro”  şi din care voi spicui pasaje surprinzătoare poate pentru cei care „oi” sunt doar rătăcitele din Dorobanţi care seamănă toate între ele şi merg în turmă în cluburi sau „staule” din Primăverii.

Iată deci, care este totuşi viaţa reală în România:

„Președintele Asociației Dacia, Dumitru Andreșoi, este cel care, prin eforturi organizatorice și personale considerabile, se încăpățânează an după an să adune oierii crescători de țurcane la un loc, pentru a demonstra potențialul imens al acestei rase autohtone. O consideră o datorie, dat fiind că e cel mai mare crescător de oi din România, cu 45.000 de capete. Are zeci de turme de oi răspândite pe munți din toată România, preponderent în Ardeal”.

IMG_0866-678x381

(…)Ministrul Petre Daea a ajuns la Costești la ora 2.00 noaptea, venind special de la un eveniment agricol de la Iași să vadă performanțele țurcanei. Dumitru Andreșoi l-a condus pe ministru la fiecare țarc în parte, explicându-i specificitățile animalelor.

„De pe scenă, în fața unei audiențe de câteva mii de oameni, Ioan Câmpeanu, președintele Federației Crescătorilor de Ovine din România Pro-Ovis, a spus toate ofurile breslei în fața reprezentanților Guvernului și Legislativului. (…). Cum oaia aduce României din exporturi în jur de 1 miliard de euro pe an, Câmpean militează pentru ”un lobby la nivel statal” pentru deschiderea unor piețe din Orientul Mijlociu.(…)

„Până la ora 17.00 la evenimentul de la Costești veniseră conform estimărilor organizatorilor, peste 7.000 de oameni, aproape la fel de mulți ca la ediția de anul trecut.

IMG_1329

Pentru cei care sunt interesaţi (deşi mă îndoiesc ) pot citi  tot articolul:http://agrointel.ro/86293/pact-pentru-turcana-petre-daea-si-dumitru-andresoi-si-au-dat-mana-pentru-zootehnizarea-romaniei/

Concluzia, „oaia” lui Daea chiar există şi aduce României din exporturi un miliard de euro pe an, şi chiar se poate mai mult, în timp ce televiziunile şi ziarele în  care este ironizat, batjocorit chiar uneori ministrul Agriculturii, stau de ani buni în insolvenţă, asta însemnând că doar încasează bani, fără a plăti nimic la stat.

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica