Politica

Obiective noi în programul de guvernare

Noul Guvern instalat ieri la Palatul Victoria dă asigurări că toate angajamentele asumate de PSD în campanie se regăsesc în programul asumat de Guvernul Dăncilă. S-au adăugat însă obiective noi, fiind eliminate doar unele măsuri care au fost introduse de guvernul Tudose, dar care nu au fost promise în campania electorală.

Față de versiunile anterioare se află următoatele obiective:

Comerț: Înființarea Casei de Comerț a României care să medieze oferta cu cererea de bunuri, în special în ce privește bunurile alimentare sau animale.

Centenar: investiții în obiective care vor fi finalizate cel târziu în 2020: Muzeul Național de Istorie a României (București); Muzeul Național de Artă (București); Construcția, modernizarea Operelor din Iași, Cluj și Oradea; Construcția unei Săli Polivalente cu peste 15.000 locuri.

Justiție: Crearea a 15 centre regionale de arhivă la nivelul fiecărei Curți de Apel.

Agricultură: O nouă lege a achiziției terenurilor agricole: obligația proprietarilor de a utiliza terenurile agricole achiziționate; posibilitatea ca statul român să achiziționeze terenuri prin ADS.

Agricultură:  Definirea mai detaliată a produselor deficitare în balanța comercială care vor fi susținute prin programe multianuale:  continuare tomate, susținerea pentru rasele de porc Bazna și Mangalița dar și în general pentru creșterea suinelor, susținerea activităților de reproducție, incubație sau creștere a păsărilor, colectarea și comercializarea lânii, susținerea pescuitului și acvaculturii, susținerea pentru rasele de taurine Bălțata Românească și Bruna, susținere pentru creșterea bivolițelor.

Debirocratizare: Peste 90% avizările și transmiterea documentelor în cadrul ministerelor se va face în format electronic, după modelul din Parlamentul European.

Pensii: posibilitatea ca românii din afara țării să plătească online, prin cardurile bancare, contribuțiile de asigurări sociale pentru a-și asigura pensia în România după revenirea în țară. Prevederea va fi inclusă în noua Lege a pensiilor.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica