PNL Giurgiu a mai primit o palmă: Marin Anton, incompatibil și fără funcții sau demnități publice timp de trei ani!

| 8 octombrie 2019

În august 2014, Agentia Nationala de Integritate (ANI) îl acuza pe deputatul PMP Marin Anton de incompatibilitate, aratand într-un comunicat că demnitarul a avut concomitent și funcția de titular al unei întreprinderi individuale. Marin Anton fusese ales deputat pe listele PNL în decembrie 2012, dar în 2014 a demisionat din partid și s-a alăturat PMP.
Agentia Nationala de Integritate sustine ca, în perioada 20 decembrie 2012 – 23 iulie 2013, Marin Anton a detinut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de titular întreprindere individuala în cadrul ANTON D. MARIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.

Astfel, deputatul nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizica”.
ANI arat că deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

După cinci ani de procese, Înalta Curte de Casație și Justiție, a dat verdictul: Marin Anton a fost în stare de incompatibilitate. Decizia este una definitivă.
Cum verdictul ANI a fost confirmat în justitie,  Marin Anton a pierdut și dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioadă de trei ani.

 

 

 

Categoria: Politica

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress