Politica

Președintele CJ, Marian Mina: ”Guvernarea PNL înseamnă pentru Giurgiu investiții oprite, inclusiv cele din Spitalul Județean, și  salarii neplătite” 

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, în conferința de presă susținută la sfârșitul săptămânii trecute.

Avertismentul dat de Mina este unul serios pentru că lipsa alocărilor financiare pentru continuarea unor investiții importante pentru giurgiuveni riscă să ducă la abandonarea lor.

”Bugetul Consiliului Județean pe anul 2020 este foarte mic în comparație cu cel pe care l-am avut anul trecut la Consiliu, reprezentând doar două treimi din acesta. 

În aceste condiții, investițiile în județul Giurgiu e vor opri. Vor fi afectate proiectele pe care noi le-am început la Consiliu, avem câteva asocieri cu unele comune care se vor opri și, de asemenea vor fi probleme la cofinanțările la proiectele europene pe care le avem în derulare în momentul de față, sau la cele prin PNDL, pentru că suma prevăzută este de de doar 10% din necesarul de care avem nevoie.

O altă mare problemă o reprezintă în momentul de față o avem la DGASPC unde, în momentul de față cred că mai putem asigura funcționalitatea și salariile până maximum prin luna mai. Vreau să-i văd pe domnii de la DGASPC dacă mai fac grevă ca acum doi ani când a fost o eroare a Guvernului care a fost remediată, dat anul acesta Guvernul nu alocă banii necesari. 

Vreau să spun giurgiuvenilor că,  în momentul de față,  investițiile în Spitalul Județean se sistează, indiferent că vorbim de reabilitări sau de dotări, iar o mare problemă în momentul de față o reprezintă furnizarea căldurii în spital. Este posibil Spitalul să rămână fără căldură deoarece sunt datorii foarte mari la furrnizor deși acesta este destul de înțelegător.

Acesta înseamnă guvernare PNL, aşa înţeleg cei de la PNL dezvoltarea, prosperitatea şi tot ce ne-au promis ei atunci când erau în opoziţie”, a spus președintele CJ, Marian Mina.

M.B

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica