Politica

Primăria Bucșani, sub asaltul condamnatului Dan Pasat (ALDE) pentru schimbarea viceprimarului PSD

 

Ședința de consiliu local desfășurată astăzi în comuna Bucșani a fost una cu totul și cu totul specială. Pe ordinea de zi a fost un singur punct care prevedea destituirea viceprimarului, ședință convocată la inițiativa a nouă consilieri locali.

Uite așa, după mai bine de trei ani de mandat, s-au trezit unii consilieri din Bucșani să spună că viceprimarul nu mai e bun, că nu și-a îndeplinit sarcinile și că trebuie schimbat neapărat acum, cu patru luni înainte de alegerile locale.

Poate lucrurile ar fi putut fi înțelese într-o altă cheie, dacă la ședința de consiliul nu și-ar fi făcut apariția și celebrul Dan Păsat, un personaj controversat și implicat în fapte de șantaj și corupție pentru care instanța l-a condamnat, în 2013, la trei ani de pușcărie cu executare.

Ras, tuns și frezat, eliberat din pușcărie, Păsat a fost adoptat de ALDE și pozează acum în cetățean onest, preocupat de soarta comunei Bucșani deși proprietățile lui sunt la Ogrezeni unde se știe despre teroarea pe care a răspândit-o printre locuitorii comunei.

De fapt, desantul de astăzi nu pare decât o presiune imensă de intimidare din partea ALDE a consilierilor pentru un vot de schimbare a viceprimarului PSD înaintea alegerilor locale.

Metodele folosite nu sunt noi, ele au făcut parte și în trecut din arsenalul condamnatului Dan Pasat și le vom prezenta pentru cititorii noștri la timpul cuvenit.

Porniți pe încălcarea legilor, al cărei start l-a dat noua guvernare PNL, cei nouă consilierii care au votat schimbarea viceprimarului, n-au ținut cont că o astfel de hotărâre este ilegală, ea încălcând articolul 152 din Codul Administrativ, care spune că viceprimarul nu poate fi schimbat cu șase luni înainte de alegeri.

Lucrul acesta ar fi trebuit știut și de Vasile Mustățea, un alt membru ALDE, prezent la sedința de consiliu de la Bucșani, și care în prezent ocupă funcția de șef al Cancelariei Prefectului.

Numai că Mustățea a considerat că e mai bine să tacă și s-o de pe ”nu mă antepronunț”, pentru că oricum rolul lui acolo pare că era altul.

Procesul verbal al ședinței va ajunge la Prefectură, pentru avizul de legalitate, și atunci vom vedea cât de departe vor merge actorii politici pentru a hotărî soarta alegerilor locale chiar înainte de desfășurarea scrutinului electoral.

Prezența lui Dan Păsat și reactivarea lui în ALDE de către Toma Petcu, seamănă, mai degrabă, cu angajarea unui ”ucigaș” profesionist pentru căsăpirea liniștii în alegerilor ce vor veni, lucru demonstrat de nenumăratele conflicte legate de numele fostului deputat în alegerile anterioare.

Iată, în imaginile de mai jos, dimensiunea desantului de astăzi de la primăria Bucșani:

 

 

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica