Politica

Programul de guvernare al PNL, austeritate pentru salariați și pensionari

Programul de austeritate al PNL pentru salariați

În programul de guvernare al PNL apar, cu referire la salarii, mai multe paragrafe. Unul dintre ele este următorul: „Evaluarea impactului Legii salarizării și promovarea unor măsuri în vederea stabilirii unui echilibru între salariații de la stat și cei de la privat și eliminarea inechităților.”

Cu alte cuvinte: fără vouchere de vacanță, tăiate sporuri, bonusuri și salarii! Ce ignoră liberalii lui Orban este că media salariilor din privat e mai mică pentru că sunt multe salarii gri, o parte pe cartea de muncă, o parte prin bonusuri sau direct în mână.

Spre deosebire de liberali, guvernul PSD a crescut salariile bugetare pentru a determina mediul de afaceri să crească și salariile din mediul privat.

La pagina 43 din  Programul de guvernare PNL:  ”Promovarea unui proiect de Lege pentru stabilirea salariului minim prin aplicarea unui mecanism obiectiv și predictibil”.

Asta înseamnă anularea creșterii salariului minim net pe economie cu 100 de lei anual, așa cum este menționat în Legea prin care Parlamentul a adoptat Programul de Guvernare al PSD.

De fapt, premierul propus Ludovic Orban a și somat Guvernul Dăncilă să nu mai crească salariul minim începând cu 1 ianuarie 2020.

Angajații de la privat trebuie să înțeleagă că dacă scad salariile la stat, patronii din privat le vor scădea și lor salariile. Iar patronii ar fi trebuit să înțeleagă că bugetarii își cheltuiau salariile pe bunuri și servicii pe care le cumpărau de la ei.
Ideea de baza a unei guvernări nu trebuie sa fie aceea de a tăia de la unii ca să îi aducă lângă cei mai saraci, ci dimpotrivă, de a găsi soluții să se majoreze la toți.
Iar guvernul Orban propune exact invers.

Programul de austeritate al PNL pentru pensionari

Adio majorare de pensii

În cap IX al programului de guvernare-intitulat ”Muncă”, liberalii se arată preocupați de ceea ce se întâmplă cu sistemul de pensii în 2060, nu de ce este acum ori ar fi anul viitor …

La pg. 43, care enunță măsurile privind pensiile, liberalii precizează „Constituirea unui grup de lucru pentru a stabili măsuri potrivite astfel încât pensiile să nu scadă pe termen lung.”

Nu mai crește valoarea punctului de pensie. Anul viitor, în septembrie ar fi trebuit să ajungă la 1775 de lei.

Nu se va mai aplica legea pensiilor.

Nu se mai recalculează pensiile tutur românilor, începând de anul acesta, pentru a se introduce noua formulă, mai bună pentru pensionari.

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica