Politica

Promisiunile devin fapte: primarii din județ urmează să-i întâlnească pe reprezentanții Ministerului Dezvoltării

Joi, 2 iulie, la invitația prefectului județului, Nina Crișu, și la inițiativa senatorului social-democrat Niculae Bădălău, liderul organizației județene PSD, reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării vor fi prezenți la Giurgiu pentru prezentarea Programului Operațional Regional, recent semnat. Anunțul a fost făcut, recent, chiar de către Niculae Bădălău, în cadrul unei conferințe de presă.

„Este un program extrem de improtant, autorităților locale revenindu-le doar o cofinanțare de două procente, cofinanțare ce s-a reușit prin Ordonanța de Guvern 2, care dă posibilitatea ca primăriile să se împrumute la Trezorerie, cu toate beneficiile ce rezultă de aici”, a precizat Niculae Bădălău. De asemenea, acesta a reamintit și faptul că pe Programul Operațional Regional pot fi depuse proiecte inclusiv pentru reabilitarea și modernizarea școlilor, învățământul și educația fiind una dintre prioritățile social-democraților în general și ale senatorului giurgiuvean în mod special.

Tot joi vor fi prezentate și informații cu privire la Programul Național de Dezvoltare Rurală, cu două componente: administrativă (care are puse „la bătaie” peste două milioane de euro, pentru fiecare localitate, tot cu 2% cofinanțare – proiecte pentru drumuri, apă, canal) și una privată.

„Încercăm, alături de Camera de Comerț, Prefectură și primării, să ajutăm fermierii să acceseze acest program. Deja este în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii”, a mai afirmat Niculae Bădălău.

La Consiliul Național de Investiții sunt, la acest moment, aprobate un număr de 19 proiecte pentru reabilitarea căminelor culturale, dar și amenajarea altora noi. „Mihăileștiul are cămin nou, Bolintinul îl reface. CNI face studiul de fezabilitate, proiectul, licitațiile și recepția. Treaba primăriei este doar de a pune la dispoziție terenul pe care urmează să se realizeze investiția. Trebuie reamintit faptul că, în ultimii trei ani, în județul Giurgiu s-au deschis peste 75 de șantiere, iar până la finele lui 2016 sperăm să nu mai vorbim, în Giurgiu, despre localități fără apă sau fără drumuri, inclusiv despre ulițe care să rămână neasfaltate”, a mai declarat senatorul social-democrat.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica