Politica

PSD Giurgiu rupe protocolul încheiat cu ALDE la nivel local

Anunțul a fost făcut astăzi, în conferință de presă de către purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Mirela Delea.

Supărarea social democraților giurgiuveni a pornit de la implicarea ALDE, prin Dan Păsat și Vasile Mustățea, în suspendarea viceprimarului PSD din comuna Bucșani.

 

Organizația Județeană a PSD Giurgiu denunță Protocolul încheiat

 la nivel local cu ALDE

 

 Organizația Județeană Giurgiu a Partidului Social Democrat condamnă votul abuziv și ilegal dat în ședința Consiliului Local al comunei Bucșani prin care a fost eliberat din funcție viceprimarul legal ales.

Atragem atenția consilierilor care au votat, că această hotărâre este ilegală, ea încălcând prevederile Art. Art.152, al.(5)  din Codul Administrativ, care stipulează că ”Eliberarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcție, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție. Eliberarea din funcție a viceprimarului nu se poate face în ultimele 6 luni ale mandatului consiliului local”.

Partidul Social Democrat Giurgiu va face demersurile necesare și va ataca în instanță această hotărâre.

Pe de altă parte, am constatat cu surprindere și nemulțumire cum, în ultima vreme, Organizația ALDE Giurgiu, prin reprezentantul său, Dan Păsat, exercită o imensă presiune în Consiliul Local al Comunei Bucșani pentru schimbarea viceprimarului acestei localități, membru PSD.

Prezența domnului Dan Păsat în ședințele Consiliului Local, luările sale de cuvânt și presiunile pe care acesta le-a făcut asupra consilierilor pentru a vota împotriva viceprimarului sunt, în opinia noastră, și ilegale și imorale dar încalcă și prevederile Protocolului pe care cele două partide, PSD și ALDE, l-au încheiat la nivel local.

Având în vedere aceste evenimente, considerăm că a fost încălcată înțelegerea dintre partidele noastre, motiv pentru care Protocolul avut cu ALDE pe plan local, în acest moment poate fi declarat încheiat.

Ca o consecință directă, considerăm că, în aceste condiții, încetează și colaborarea din cadrul Consiliului Județean.

Încă o data ne exprimăm regretul față de atitudinea foștilor noștri parteneri pe care PSD Giurgiu i-a tratat cu respect și față de care a avut o atitudine corectă și loială înțelegerii făcute la nivel local.

PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT

ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ GIURGIU

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica