Politica

Sănătatea și educația – priorități naționale ale femeilor social-democrate

În perioada 22 – 23 mai, la Brașov a avut loc Comitetul Executiv Național al femeilor social-democrate, la care reprezentantele județului nostru au fost Aurelia Dobre, vicepreședintă a organizației naționale a femeilor social-democrate, și Crina Stoianovici, președinta organizației județene a femeilor social-democrate.

Despre lucrările Comitetului a vorbit Aurelia Dobre, în cadrul conferinței de presă a PSD de joi, 28 mai:

„La Comitetul Executiv, la care a participat și europarlamentarul Viorica Dăncilă, a avut loc și un seminar cu tema „Fondurile europene, o nouă șansă pentru proiectele sociale majore: educație, sănătate, locuri de muncă, incluziune socială.”La finalul reuniunii, la care Viorica Dăncilă – președinte interimar al OFSD -a vorbit despre egalitatea între femei și bărbați, dar și despre importanța atragerii de fonduri europene”, a declarat Aurelia Dobre.

La finalul reuniunii, Organizația Femeilor Social-Democrate a adoptat o rezoluție privind sănătatea și educația, care trebuie să fie priorități naționale în programele care asigură accesarea fondurilor nerambursabile europene în România.

„Pentru buna derulare a proiectelor de calitate cu finanțare europeană, o prioritate va fi pregătirea unui sistem îmbunătățit de evaluare a proiectelor. De asemenea, pentru soluționarea nevoilor din zona educațională și medicală este nevoie ca programele de finanțare nerambursabilă din fonduri europene și naționale să fie corelate și complementare în toate etapele de derulare și la toate nivelurile de lucru ale acestora. Organizațiile nonguvernamentale din cele trei domenii trebuie încurajate în utilizarea fondurilor nerambursabile, ia aleșii locali trebuie informați și instruiți continuu și timpuriu cu privire la programele cu finanțare nerambursabilă care pot susține proiecte sociale”, se precizează în rezoluția adoptată la Brașov.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica