Politica

Scor dublu al social-democraților față de candidații liberali în preferințele giurgiuvenilor

Rezultatele unui sondaj efectuat de către CSNB București în perioada 9 – 15 mai în județul nostru demonstrează faptul că social-democrații giurgiuveni se bucură de încrederea populației, atât în ceea ce privește candidaturile pentru Consiliul Județean, cât și pentru Primăria Municipiului Giurgiu.

CJAstfel, la întrebarea privind preferința politică pentru Consiliul Județean, PSD se bucură de o încredere dublă a cetățenilor față de reprezentanții PNL (55,6% față de 18,5%). Pe locul al treilea se află reprezentanții ALDE, cu 8,7%, urmați de UNPR (3,2%), PSRo (2,5%), Mișcarea Populară (2%), Mișcarea Liberală (1%) și Partida Romilor „Pro Europa” (2,5%). Alte formațiuni sau posibili candidați împart două procente, în timp ce patru procente dintre cei interogați au preferat să nu răspundă, sunt nehotărâți sau nu vor vota.

PRIMÎn ceea ce privește preferințele pentru Primăria Municipiului Giurgiu, tot social-democrații, reprezentați de Nicolae Barbu se situează pe prima poziție, cu 51,5%, urmat de reprezentantul PNL, Florian Nicolae, cu 22,7%. Alexandru Vladu (ALDE) ocupă a treia poziție a podiumului, urmat de Noruț Stănișteanu – Mișcarea Liberală (5,2%), Mihăiță Grigore – Partida Romilor „Pro Europa” (4%), Liliana Ciobanu – PSRo (3%), Ionel Dinu – Mișcarea Populară, George Costache – UNPR, independenții Marius Crăcea și Constantin Buduru, cu câte un procent din preferințele electoratului. Tot un procent dintre giurgiuveni sunt încă nehotărâți sau nu au vrut să răspundă întrebărilor sondajului.

Eșantionul a fost efectuat pe 830 de persoane din municipiu și 1.000 de persoane din județ, iar eșantionul este de plus sau minus 3%.

Oana Călin

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica