Politica

Senatorul Niculae Bădălău: ”Se reconfirmă performanțele financiar-bugetare ale guvernării PSD-ALDE”

 

Într-o postare pe pagina sa de facebook, senatorul social democrat evidențiază, în condițiile noilor date ale execuției bugetare, echilibrul macroeconomic și reconfirmă performanțele financiar-bugetare ale guvernării PSD-ALDE:

”Cifrele de mai jos, demonstrează atenția acordată investițiilor, absorbției fondurilor europene și îndeplinirii angajamentelor de a crește veniturile populației:
☑️ Investițiile au fost cu 25,7% mai mari, pe primele 9 luni ale anului față de anul trecut; au ajuns la 15,2 miliarde lei!
☑️ În economia țării au intrat cu 20% mai multe fonduri europene decât anul trecut – 9,4 miliarde lei, în contul plăților efectuate.
☑️ Creșterile consistente de salarii din educație și sănătate acordate începând cu 1 martie, dar și majorările succesive ale punctului de pensie -1000 de lei, de la 1 iulie 2017, respectiv la 1100 lei, de la 1 iulie 2018, ori a indemnizaţiei sociale 520 lei la 640 lei au, în mod firesc, o influență importantă în cheltuielile bugetare.
☑️ Veniturile bugetare pentru ianuarie-septembrie, de 205 miliarde lei, sunt cu 13,6% mai mari decât anul trecut.
☑️ Sunt creșteri la încasările din contribuțiile de asigurări (+37,3%) și din veniturile nefiscale (+19,4%).
☑️ TVA se colectează mai bine (+9%) și au ajuns la 42,4 miliarde lei pe primele nouă luni ale anului în curs.
☑️ Au crescut și veniturile din accize cu 7,9%.
☑️ Cheltuielile bugetului general consolidat au ajuns la 221,7 miliarde lei, cu 18,4% mai mari, determinate preponderent de majorările salariale.
☑️ Cheltuielile pentru investiții – 15,2 miliarde de lei – au fost mai mari cu 25,7% decât anul trecut, fapt care atestă traspunerea în realitate a acestei priorități asumate explicit”.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica