Politica

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

Sf. Apostol Andrei, împreună cu fratele său, Sf. Apostol Petru, au fost primii ucenici ai lui Hristos.

El s-a născut în anul 7 î.Hr. în Betsaida. După Pogorârea Sfântului Duh, prin tragere la sorti, Apostolii au primit teritoriile unde să predice învățătura Mântuitorului. Astfel, Sfântului Apostol Andrei i s-a arătat că va predica în Scytia și Asia Mică.

Apostolatul Sf. Andrei s-a desfășurat în zona Dobrogei de astăzi, dar și în alte zone din România.

Sfântul Duh a realizat prin Sf. Apostol Andrei multe miracole de vindecare, de exorcizare, a scos izvoare la suprafața pământului și altele care s-au pierdut în uitarea necredinței.

Sf. Apostol Andrei a mers și în Cipru. Aici, la rugăciunile Apostolului, a țâșnit apă limpede și curată din stâncă, apă care ”de atunci curge în bazinul de colectare de la Biserica Veche, iar de acolo curge mai departe, până aproape de mare, unde există o cișmea, de unde creștinii o iau și o folosesc ca agheasmă” (I. Tsiknopoúllou, ”Apostolul Andrei”, 1967).

Tot cu acea apă vindecătoare, Sf. Apostol Andrei l-a vindecat și pe fiul orb al căpitanului corabiei care l-a adus în Cipru.

Sf. Andrei a avut un sfârșit de mucenic, fiind răstignit, la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X. De la răstignirea în acest fel, i-a rămas numele de ”Crucea Sf. Andrei”. Oamenii care asistau la mucenicia Sf. Ap. Andrei au voit să urce și să îl dea jos de pe cruce cu orice preț, dar Sfântul nu i-a lăsat. Atunci, el s-a rugat lui Dumnezeu pentru ei, iar trupul lui s-a înconjurat de o Lumină Necreată. Acea Lumină a putut fi văzută aproximativ jumătate de ceas, iar când a dispărut, Sf. Ap. Andrei și-a dat fericitul lui suflet în Mâna lui Dumnezeu. Așa și-a încheiat alergarea lui pământească cel Întâi chemat Apostol, primul dintre cei doisprezece Apostoli care L-au cunoscut  pe Mântuitorul Iisus Hristos și I-au urmat Lui.

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica