SITUAŢIA SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ GIURGIU – PRIORITATE A SENATORULUI NICULAE BĂDĂLĂU.

| 24 martie 2015

Acesta i-a solicitat, printr-o interpelare, ministrului Sănătaţii, Nicolae Bănicioiu, intervenţia pentru urgentarea finalizării normelor metodologice la Legea nr. 95/2006, în urma modificării art. 178, alin.(3) din această lege.

Stimate domnule Ministru,

„Asistăm, în ultima vreme, la tot mai multe cazuri dramatice petrecute în spitalele româneşti şi care scot la iveală situaţii incalificabile, de la abuzuri şi indiferenţă, până la incapacitate managerială.
O astfel de situaţie este reclamată şi de pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, nemulţumiţi de condiţiile mizere din spital, comportamentul cadrelor medicale sau de faptul că, pentru anumite investigaţii, trebuie se deplaseze la Bucureşti, la Giurgiu nefiind specialişti care să folosească aparatura din dotare.
Din păcate, multe din aceste neajunsuri, sunt cauzate de lipsa interesului actualului manager al spitalului, aflat de aproape doi ani în interimat. Organizarea concursului pentru ocupare funcţiei de manager a fost împiedicată sistematic de preşedintele Consiliului Judeţean, sub diferite pretexte, până a apărut şi un argument legal : în urma modificării art. 178, alin.(3) din Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, nu au fost elaborate încă normele metodologice de aplicare.
În această situaţie, vă solicit, domnule ministru, să aveţi în vedere urgentarea elaborării acestor norme metodologice, pentru deblocarea organizării concursului de ocupare a funcţiei de manager de spital. Altfel, interesul pe care l-aţi demonstrat pentru rezolvarea multor probleme ale sistemului medical şi măsurile bune pe care le-aţi luat în folosul pacienţilor, pot fi zădărnicite de o proastă organizare în teritoriu.

M.B

Categoria: Sanatate

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress