EditorialPolitica

Suflu nou sau „sufleuri” noi la PNL?

Se tot înnoiește PNL-ul de ceva vreme. În special cu foști – de acum – pedeliști care, uneori, își arată colții. I-au pilit ei puțin, pe ici, pe colo, dar tot colți au rămas. Și, de cele mai multe ori, tot mușcă. Dar nu despre pedeliștii cosmetizați vorbim acum, ci despre…înnoirea PNL-ului cu membri vechi.

Din ce în ce mai des, un personaj pe care politica locală l-ar vrea uitat, un adevărat „dinozaur” (se apropie de șapte decenii de viață și de mulți ani de politică, atât pre cât mai ales post-decembristă) iese în lumina rampei. A tăcut, o perioadă, și nu a scos capul în lume decât ocazional. Dar, odată cu „debarcarea” lui Mustățea de la șefia partidului, a început să fie din ce în ce mai vocal, din ce în ce mai prezent. Umblă prin județ, în încercarea de a-i convinge pe primari să se reîntoarcă la PNL. Se implică în ședințe (de cele mai multe ori vocea i se aude din stradă, în zilele de Birou Permanent Județean), iar cei care mai sunt prin PNL nu suflă o vorbă când vorbește el.

Da, ați ghicit, este vorba despre „noul” suflu resuscitat al liberalilor giurgiuveni: Lucian Iliescu. El este viitorul, el este suflul nou cu care se laudă Raluca Surdu & Co, cu el au început să defileze prin județ. Și, pentru că este supărat că a pierdut, într-o manieră rușinoasă, lupta de acum doi ani și jumătate pentru Primăria Municipiului Giurgiu, s-a gândit să revină en-fanfare în politica locală, dorindu-și, se pare, un nou mandat! Și nu orice fel de mandat, ci unul de primar, dacă nu chiar de președinte al Consiliului Județean.

Deocamdată, Iliescu doar suflă, din când în când ceva mai tare, să fie auzit și de cei din fundul sălii de ședință.

Rămâne de văzut ce evoluție va – mai – avea pe scena politică din Giurgiu Lucian Iliescu, cum se va „cosmetiza” partidul pe care l-a condus peste un deceniu, și cu ce „sufleuri” vor mai ieși la rampă liberalii (cei nou-nouți, împrospătați).

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Editorial