AdministratieEconomieSocial

Tinerii din judeţul Giurgiu sunt aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă

Ziua de 25 septembrie 2015 se anunţă a fi o zi importantă pentru absolvenţii care încă nu şi-au găsit un loc de muncă. În mai multe judeţe din ţară, precum şi în Municipiul Bucureşti se va organiza bursa locurilor de muncă, menită să vină în întâmpinarea absolvenţilor, indiferent de forma de învăţământ absolvită.

Astfel, şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu va organiza în data de 25 septembrie 2015 bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi,  aceasta urmând să se desfăşoare începând cu ora 09:00, în Municipiul Giurgiu,  incinta Restaurantului „Mioriţa”.

 

Absolvenţii promoţiei 2015, care încă nu şi-au găsit un loc de muncă au şansa de a intra pe piaţa muncii putând să aleagă un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale. Agenţii economici care vor participa la bursă vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă oferit. La nivelul judeţului Giurgiu, în urma finalizării studiilor, au fost înregistraţi 1.142 de absolvenţi, procentul cel mai mare fiind al absolvenţilor de studii medii şi profesionale.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), în luna iulie a.c., rata şomajului la nivel naţional, a fost de 6,8%,. „Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iulie din anul curent este de 630 mii persoane, în creştere faţă de luna precedentă (627 mii persoane), dar neschimbat faţă de aceeaşi lună a anului anterior (630 mii persoane). Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 2,2 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,8% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,6% în cazul celor de sex feminin)”, arată INS, într-un comunicat. Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,6% pentru luna iulie 2015 (6,5% în cazul bărbaţilor şi 4,4% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 76,3% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iulie 2015.

Prin participarea la acest eveniment, tinerii au posibilitatea de a-şi promova competenţele dobândite de-a lungul anilor de studii.

 

M.A.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.