Politica

Vicepreședintele PSD, Marian Mina, anunță deciziile luate, astăzi, de Biroul Permanent Interimar

Vicepreședintele PSD, Marian Mina a făcut aceste precizări pe pagina sa de socializare:

”Astăzi, am participat la şedinţa Biroului Permanent Interimar al PSD, întrunire în cadrul căreia am luat mai multe decizii foarte importante şi mult-aşteptate de toţi românii.

Astfel, în primul rând, PSD va susţine impozitarea progresivă a tuturor pensiilor speciale din România! Trebuie ştiut faptul că NU vor fi afectate pensile mici în niciun fel. Însă, pensiile de zeci de mii de lei vor scădea la un nivel suportabil pentru buget. Astfel, vom putea vorbi despre o rearanjare echitabilă a tuturor pensiilor din sistemul public. Legea a fost deja adoptată de Senat, iar PSD o va susţine şi în Camera Deputaţilor.
PNL doreşte eliminarea doar a unor pensii speciale, în schimb #PSD propune, fără echivoc, impozitarea tuturor pensiilor speciale!

Tot astăzi, am decis ca PSD să susţină principiul eliminării cumulului de pensie și salariu, în sistemul bugetar.

Avem decizii ale Curții Constituționale în acest sens și va fi analizată în Parlament o variantă optimă.

De asemenea, în cadrul Biroului Permanent Interimar de astăzi, am stabilit că PSD sustine ordinea constitutională! Ca atare, lansăm un apel către Guvernul PNL să facă același lucru! Pentru că, atunci când vom identifica derapaje constituţionale, inclusiv prin asumarea răspunderii Guvernului PNL pe legi care SUNT DEJA în Parlament, în dezbatere, vom sesiza Curtea Constituțională!

Alături de colegii mei din conducerea centrală am decis şi că PSD va ataca la Curtea Constituțională orice modificare a legislației electorale ce încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia sau a Curții Constituționale din România!

Aşa cum ştim, prima recomandă menținerea legislației electorale cu 1 an înainte de scrutin, iar a doua- cu 6 luni, iar ambele termene sunt depășite!”

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica