Social

Vrei „la băi”? A început perioada depunerii cererilor!

Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu comunică celor interesaţi că începând cu data de 25 ianuarie 2016 se pot depune cereri pentru bilete de tratament balnear asigurate prin unităţile de tratament aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice.

Prima serie va începe cu 15 februarie 2016, biletele de tratament urmând să fie alocate în perioada imediat următoare.

Durata sejurului (seriei) este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile.

Cererile sunt individuale. În cursul unui an calendaristic, persoanei îndreptăţite i se poate elibera un singur bilet de tratament.

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar din sistemul public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

În cazul pensionarilor din cadrul sistemului public de pensii, contribuţia individuala este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie.

În cazul salariaţilor care au în luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia, venitul lunar mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie, cuantumul contribuţiei este de 50% din preţul biletului de tratament balnear. Cei al căror venit lunar depăşeşte salariul mediu brut pe economie achita preţul integral al biletului de tratament balnear.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Social