AdministratieSocial

Adio încălzire în sistem centralizat din 2016?

CET-ul din Platforma II se pare că își trăiește ultimele ierni. Costurile mult prea mari (în special de transport), numărul în scădere al beneficiarilor de agent termic, l-au făcut pe edilul municipiului, Nicolae Barbu, să ia în calcul soluții alternative pentru rezolvarea problemei încălzirii municipiului.

În această perioadă, se lucrează la un proiect pentru eficientizarea transportului energiei termice.

„Ne vom focaliza pe trei sau patru module (centrale mici, de cartier, mult mai moderne, pe care oricum le avem, primite de la Primăria Alexandria, pe care le vom instala în special în zonele în care avem instituții sau unități de învățământ”, a precizat primarul municipiului în conferința din 26 noiembrie.

De asemenea, primarul mai declara că aceste centrale vor fi deservi zone de locuințe unde cererea pentru agent termic în sistem „centralizat” va fi de minim zece procente, în caz contrar preferându-se acordarea unor sprijine financiare pentru racordarea la sistemul de gaze.

„Proiectul legat de instalarea celor patru centrale face parte dintr-un program guvernamental, Termoficare 2006 – 2015, cu o cofinanțare, din partea autorităților locale, de 40%, iar prima centrală de acest tip va fi instalată, cel mai probabil, încă de anul viitor, în zona centrală, urmând a deservi instituțiile din zonă (Finanțele Publice, clădirea Consiliului Județean, blocurile adiacente, școala 4)”, a mai spus primarul municipiului.

La acest moment, în municipiu un număr de 66 de scări de bloc nu beneficiază de agent termic de la CET, deoarece nu au semnat contractele de furnizare a agentului termic.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.