Politica

Aparatul RT-PCR de testare Covid-19, achiziționat de Consiliul Județean funcționează din plin: peste 100 de teste într-o săptămână efectuate la Spitalul Județean!

Pe data de 20 mai, președintele CJ, Marian Mina, vorbea, într-o conferință de presă despre achizițiile de materiale și apartură făcute cu bani de la bugetul județului pentru combaterea epidemiei, printre care se afla și aparatul de testare RT-PCR achiziționat de Spitalul Județean Giurgiu.

Iată, că la aproape o săptămână după ce  a fost pus în funcțiune  în laboratorul de genetică moleculară, s-au efectuat deja peste 100 de teste.

Într-o declarație pentru giurigupesurse.ro, medicul Carmen Bădan a spus: ” Vreau să scot în evidentă pentru toţi giurgiuvenii cât de important este acest aparat: pacienţii care se încadrează în simptomatologie şi cei pentru care medicii hotărăsc că este nevoie testarea, nu mai trebuie să stea în izolare câteva zile, rezultatele le obţinem în aproximativ 8 ore.
De asemenea, efectuăm testarea cadrelor medicale, pentru a-şi putea desfăşura astfel activitatea în siguranţă, atât pentru ei, familiile lor, dar şi pentru pacienţi. Putem spune că prin această activitate reuşim să păstrăm spitalul NON COVID!”

La rândul său, Mihaela Raţă, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a declarat, pentru același site local, că este impresionată de determinarea și dăruirea cadrelor medicale care își desfășoară activitatea în acest program și că se așteaptă încluderea în programul național:

”Avem achiziţionate în prezent 1000 de teste şi aşteptam includerea în programul naţional, când vom deservi şi alte unităţi medicale.
Pentru toţi pacienţii spitalului testul este gratuit. Până în prezent nu au fost solicitări din exterior.
Vrau să subliniez încă o dată importanţa acestui aparat pentru pacienţii şi personalul medical din spitalul nostru şi pentru siguranţa actului medical desfăşurat în unitatea noastră .
Mulţumesc Consiliului Judeţean şi preşedintelui Marian Mina pentru eforturile depuse pentru a face posibil ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu să facă parte în prezent din unităţile medicale de top din ţară!, a spus, mamagerul spitalului pentru giurgiupesurse.ro.

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica