Politica

Bezna minții! Ca să nu ”dispară” câinii (?!), parlamentarii PSD și UDMR vor să elimine din lege obligativitatea sterilizării câinilor cu stăpân

După ce „au rezolvat” toate problemele țării, în luna iunie a acestui an, un grup de senatori ai PSD și UDMR  a depus un proiect de lege în Senat astfel încât câinii de rasă comună să nu mai fie sterilizați obligatoriu.

Propunere legislativă modifică art.13, indice 2 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân care spune că:

„Este obligatorie sterilizarea câinilor fără stăpân aparţinând rasei comune, metişii acestora, excepţie făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă”.

În expunerea de motive, a noului proiect de lege se spune că:

„Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 115/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân prevede obligativitatea sterilizării câinilor aparţinând rasei comune, precum şi a metişilor acestora fără însă a fi făcută diferenţa între câinii cu şi fără stăpân. Astfel, proprietarii câinilor care aparţin rasei comune au deopotrivă obligaţia sterilizării acestora în pofida faptului că animalele respective nu sunt abandonate, ci se bucură de supraveghere permanentă şi îngrijire din partea deţinătorilor. Mai mult decât atât, aceste patrupede sunt identificate «prin microcipare sau prin alt mijloc de indentificare stabilit de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor», proprietarul lor putând fi determinat oricând, astfel neexistând niciun motiv pentru care s-ar putea susţine obligaţia sterilizării lor”.

Citind ceea ce spun acești parlamentari te întrebi în ce realitate trăiesc ei? Într-una virtuală, evident, pentru că în viața reală se întâmplă exact pe dos!

Oamenii nu-și sterilizează animalele și nici autoritățile nu microcipează!

Și ca aberația să fie deplină, senatorii prevăd, în condițiile în care se continuă cu sterilizarea câinilor, chiar DISPARIȚIA acestora!

”Pe termen lung operaţiunea sterilizării va conduce la dispariţia acestor animale, deşi de cele mai multe ori fac parte din viaţa întregii comunităţi, astfel încât nu se justifică ca acestea să dispară pentru simplul motiv că sunt de rasă comună sau metişii acestora”, arată iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Pornind de la o asemenea logică, ar trebui interzise și metodele contraceptive umane, întrucât acestea ar duce la dispariția omenirii, nu-i așa?

Și, apoi, domnilor senatori, un câine cu stăpân nu trebuie să facă parte din „viața întregii comunități”.

În realitate, atât în mediul urban, dar mai ales în mediul rural, nu există o stradă fără un câine al „comunității”, (a se citi haită), pui abandonati ai câinilor cu stăpân, care provoacă mult disconfort și pericole pentru locuitorii din zonă, curțile oamenilor fiind principalul ”furnizor„ de câini abandonați.

Văzând atâta îngrijorare pentru modificarea unei legi menite să ducă la prevederea abandonului animalelor, te întrebi ce interese sunt la mijloc, mai ales că în jurul acestor câini comunitari se învârt sume amețitoare de bani.

M.B

 

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica