Social

Când încep examenele de Evaluare Națională anul acesta

Elevii se reîntorc la școală luni, 9 ianuarie, și, cel mai probabil, vor începe să se gândească la examenele pe care le vor susține anul acesta. Pentru 2017, calendarul Evaluării Naționale este deja stabilit, astfel că primii care vor începe sunt școlarii de clasa a II-a, care, în perioada 10 – 13 aprilie, își vor testa cunoștințele la Limba Română (scris, citit), limba maternă și la Matematică.

Urmează, la aproape o lună, în perioada 3 – 5 mai, elevii clasei a IV-a, care vor susține examenul de evaluare la Limba Română (3 mai), Matematică (4 mai) și Limba Maternă (5mai).

Clasa a VI-a va intra în focurile examenului tot în luna mai, dar în intervalul 10 – 11 mai: Limba și Comunicare (10 mai), urmată de Matematică și Științe (11 mai). Testările de la finalul clasei a VI-a sunt interdisciplinare: testul de limba și comunicare cuprinde Limba și Literatura Română și Limba modernă, iar testul de Matematică și Științe cuprinde Matematica, Fizica și Biologia.

Cel mai important examen de Evaluare Națională este cel al elevilor de la clasa a VIII-a, care vor începe examenele pe 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, după care urmează Matematica (21 iunie) și Limba și literatura maternă (22 iunie). Pentru aceștia din urmă, rezultatele finale vor fi depuse după rezolvarea contestațiilor, cărora le-a fost alocat intervalul 27 – 29 iunie.

O.C.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Social