Politica

Cât valorează un om? Cât cuvântul lui! (I)

Nicolae Barbu este o ”specie” aparte de politician: instabil, nehotărât, greu de controlat, imprevizibil, un coșmar pentru orice șef de partid care l-ar avea în echipă.

Dar, mai este și un politician fără scrupule! Adică, ”scuipă” fără remușcare dar se întoarce să ”lingă” dacă interesele i-o cer, iar asta s-a văzut din întreaga lui activitate politică.

”Știți, io nu sunt om politic, o mai iau pe arătură câteodată”, era scuza cu care se întorcea, după fiecare răzvrătire, cu coada între picioare la PSD, partidul care l-a făcut și menținut primar două mandate chiar dacă el n-a recunoscut asta niciodată.

Deși în campania din 2012, Bădălău i-a pus la dispoziție toată infrastructura organizației municipale PSD (chiar dacă atunci era în alianța USL cu liberalii), Barbu n-a recunoscut niciodată asta.

Deși la înfrângerea lui Iliescu a conspirat întregul Univers politic local, ca să zic așa (PSD, PP-DD, Dumitru Beianu, Florian Nicolae), în opinia lui Nicolae Barbu, exprimată mulți ani după, el a fost câștigător independent.

După ce s-a văzut cu sacii-n căruță, adică primar, în același an, la lansarea candidaților pentru Parlament, aflat pe scena alături de Nicolae Bădălău și Nicolae Florian, spre stupefacția celor câtorva mii de pesediști, Barbu îl ignoră pe Bădălău și declară că el îl susține doar pe Nicolae Florian. Nicio vorbă despre Bădălău.

Era pe cai mari: ”ucisese”, asemeni Sf. Gheorghe, ”balaurul” și lumea îl adula. EL… hotăra pe cine susține și pe cine nu!

Aceeași susținere ”selectivă” a avut-o și la alegerile parlamentare din 2016 când, după ce linsese iar în curtea PSD care îi mai dăduse un mandat de primar, Barbu organizează fără știrea partidului o conferință de presă în care spune că el, preşedinte PSD municipal, atenție, nu susține toți candidații partidului la Parlament!

”Nicolae Barbu, preşedinte PSD municipal: „Pentru Camera deputaţilor, PSD are cea mai slabă listă!”

Nicolae Barbu a fost tranşant: „pentru Camera deputaţilor, PSD are cea mai slabă listă”, motiv pentru care nu îi va susţine pe doi dintre cei care se află pe listă: Alexandru Andrei şi Elena Dinu, pe care, spune acesta, îi va tăia de pe buletinul de vot”, scria Informatia de Giurgiu pe10 octombrie 2016.

Pam-pam!

Trec alegerile, iar se întoarce cu coada între picioare, iar declară că nu e om politic și o mai ia pe arătură, Bădălău îl iartă iar și lui Barbu îi merge bine la Primărie.

Dar v-am spus că Barbu e imprevizibil și fără scrupule și, chiar dacă Bădălău i-a iertat toate ”infidelitățile” Barbu nu l-a iertat niciodată. De ce? Doar el știe! Noi doar putem să bănuim că ar fi vrut să-i ia organizația , să fie pus șef la PSD Giurgiu, iar toată dantelăria țesută de Barbu duce cu gândul acolo. Dar despre asta vom vorbi altă dată, într-un alt episod.

Așa-i că e om  interesant domnul Barbu? Cred că Marian Mina e foarte bucuros că-l are în coasta lui în organizația PSD și sigur e convins că Barbu va da tot ce poate ca să-l scoată președinte de CJ!

Revenim curând cu un nou episod!

P.S Acest articol este o opinie personală despre activitatea politică a domnului Nicolae Barbu, bazată pe fapte, declarații și întâmplări reale

M.B

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica