Politica

Conducerea Colegiului Național ”Ion Maiorescu”: ”After Party Balul bobocilor” a fost organizată de un grup de elevi de clasa a XIIa și NU are nicio legătură cu balul bobocilor organizat de Colegiu”

De câteva zile, presa națională vuiește despre petrecerea organizată de un grup de elevi ai clasei a XII-a de la Colegiului Național ”Ion Maiorescu”, în care câţiva interpreţi de trap au transmis mesaje împotriva şcolii şi a profesorilor, unele chiar cu caracter obscen.

Petrecerea s-a desfășurat după ”Balul bobocilor”, organizată de colegiul Ion Maiorescu.

Conducerea Colegiului a venit cu o precizare privind cele două petreceri, și care are darul de a lămuri lucrurile:

”Ca urmare a articolelor din ultima perioadă, apărute în presă și pe posturile naționale de televiziune, cu privire la desfășurarea balului bobocilor Colegiului Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, vreau să va aduc la cunoștință:
• În 10 noiembrie 2023, orele 17 – 19,30, la Ateneul din Giurgiu a avut loc spectacolul concurs Balul bobocilor. Acest eveniment se desfășoară anual, și este organizat de reprezentanți ai elevilor de clasa a XIIa, sub supravegherea și îndrumarea cadrelor didactice. Este un spectacol de muzică și dans oferit de elevii colegiului care activează în corul Vlăsceanca, și în trupe de dans profesionist, care au câștigat numeroase trofee la concursuri naționale și internaționale.

Totodată, 8 perechi de elevi de clasa a IXa, care au fost selectați și pregătiți de elevi desemnați de CȘE, participă la un concurs de talente, în urma căruia se acordă diferite premii onorifice.

• La acest eveniment participă oficialități, profesori, elevi și părinți.

Petrecerea denumită After Party Balul bobocilor, a fost organizată de un grup de elevi de clasa a XIIa, în data de 10 noiembrie 2023, ora 21, la restaurant Dana V, din Giurgiu.
Această petrecere nu este parte a balului bobocilor! NU are nicio legătură cu balul bobocilor organizat de Colegiu.

Este o petrecere organizată de elevi, în timpul lor extrașcolar.

Din 2016, la această petrecere nu participă niciun cadru didactic din cadrul Colegiului.
Ca urmare a anchetei desfășurată de noi, la acest eveniment, elevii minori au intrat cu acordul scris al părinților. Părinții au fost înștiințați de la începutul anului școlar că această petrecere nu este organizată de Colegiu, și că niciun cadru didactic nu va fi prezent. Ei au plătit bilet la acest eveniment, în cunoștință de cauză.
În ceea ce privește mesajele transmise de invitați la After Party, doresc să menționez că această școală, care a dat țării elite, Colegiul Național Ion Maiorescu, nu este de acord cu astfel de mesaje, nu le promovează și susține sub nicio formă!
Din nefericire, există și acest gen muzical, tineri care ascultă așa ceva, există și persoane care, poate doresc să strice imaginea școlii.
Vom intensifica lectoratele și vom efectua consilieri cu părinții elevilor noștri, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la expunerea copiilor la mesaje și instigare la violență, consum de substanțe interzise, și o viață plină de riscuri”.

Director.
Prof. dr. Lucica Viorica ABABEI

What's your reaction?

Excited
1
Happy
2
In Love
2
Not Sure
1
Silly
0

You may also like

Comments are closed.

More in:Politica